x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Michael Jackson: Ultimul show

Michael Jackson: Ultimul show

de Marina Constantinoiu    |    07 Iul 2009   •   00:00
Michael Jackson: Ultimul show
Sursa foto: /AFP

Încet, încet, cortina ultimului spectacol al lui Michael Jackson se ridică. Milioane de fani din întreaga lume numără orele şi minutele care au mai rămas până la ceremonia publică de la Staples Center din Los Angeles, de omagiere a regelui muzicii pop. Ca şi în timpul vieţii lui Michael Jackson, şi omagierea de la Staples Center va include staruri, spectacol, public, presă.



ADEVARATUL RATING. Televiziunile din întreaga lume au ocazia, azi, să descopere, inclusiv în cifre, ce înseamnă adevărata valoare. Ratingurile, audienţele după care aleargă disperaţi oamenii din televiziuni, indicatori falşi, de multe ori, ai valorii, vor avea, la rândul lor, ziua lor de glorie. Pentru că "acoperirea" mediatică a evenimentului este una fără precedent, cu atât mai mult cu cât beneficiază din plin de evoluţia din domeniul comunicaţiilor. Şi cu atât mai mult, cu cât transmisiunile din interiorul Staples Center sunt puse la dispoziţie gratuit posturilor de televiziune din întreaga lume.

ÎN LOC DE TURNEU, O CEREMONIE DE ADIO. Peste cinci zile ar fi trebuit să concerteze pe o scenă londoneză, în cadrul unui turneu cu 50 de spectacole. În loc să susţină un concert, Michael va fi omagiat de admiratori într-o ceremonie funerară. Plecat prea devreme dintre noi, Michael reinventează, de Dincolo, ideea de transmisiune live, de Los Angeles şi spectacol, chiar. Pentru că Michael Jackson a fost sinonim cu "spectacolul", cu industria spectacolului. Într-o lume în criză, cu o presă în comă, posturi serioase, precum CNN, MSNBC, Sky sau canale publice de televiziune din mai multe ţări ale lumii, vor transmite în direct ceremonia de la Staples Center, programată să dureze o oră şi jumătate.  România nu lipseşte nici ea din peisajul mediatic, atât cu transmisiuni în direct la principalele posturi de televiziune, cât şi cu trimişi speciali la faţa locului, care să relateze fiecare detaliu al ultimului show Michael Jackson.

CEREMONIE PRIVATA. Potrivit poliţiei din Los Angeles, familia şi o mână de apropiaţi ai acesteia vor participa la o ceremonie privată, începând cu ora locală 08:00 (18:00, ora României), la cimitirul celebrităţilor, Forest Lawn, situat în apropiarea marilor studiouri cinematografice de la Hollywood. La Forest Lawn îşi dorm somnul de veci Buster Keaton, Bette Davis, Marvin Gaye, Nat King Cole, Walt Disney, Stan Laurel sau David Carradine.

Potrivit site-ului de actualitate mondenă TMZ.com, care a fost primul care a anunţat moartea starului pop la 25 iunie, corpul neînsufleţit al lui Michael Jackson s-ar afla deja la Forest Lawn, fiind adus încă de luni. Mai multe mijloace de informare în masă au confirmat o oarecare agitaţie în zona respectivă luni seara: postul local din Los Angeles, KCAL-TV, a prezentat imagini capturate de la bordul unui elicopter, în care se putea observa un cortegiu funerar care se îndrepta spre clădirea din interiorul cimitirului, dar şi o femeie, cu ochelari de soare şi pălărie pe cap, care părea a fi una dintre surorile lui Michael, LaToya Jackson.

TOTUŞI, UN MISTER. Chiar dacă ceremonia privată se ţine la Forest Lawn, nimic nu indică unde şi când va fi înhumat starul pop. Familia nu a confirmat nimic până în aceste clipe, alimentând speculaţiile privind o eventuală surpriză de ultim moment. Tot TMZ.com afirmă că sicriul lui Michael Jackson ar putea fi transportat până la Staples Center, la circa 20 de kilometri distanţă de Forest Lawn, pentru ceremonia publică. Informaţia a fost difuzată şi de posturile de televiziune ABC şi NBC.

Potrivit TMZ şi Access Hollywood, Michael Jackson va fi înhumat într-un sicriu aurit cu aur fin,în valoare de 25.000 de dolari. Acest model de sicriu a fost comandat la firma care a furnizat sicriul şi la înmormântarea lui James Brown, în 2006.


COSTURI IMENSE PENTRU ORAŞUL LOS ANGELES. Poliţia din Los Angeles (LAPD), care se aşteaptă la un aflux de circa 250.000 până la 700.000 de persoane în jurul stadionului şi se teme de eventuale probleme, a închis centrul Los Angeles-ului şi le-a cerut cu insistenţă fanilor care nu au obţinut bilet de intrare la Staples Center să nu se deplaseze în zonă. Circa 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment. Costul total al operaţiunii pentru primăria Los Angeles-ului, deja puternic îndatorată, este de 2,5 milioane de dolari (1,8 milioane de euro).

Nu sunt prevăzute retransmiteri ale evenimentelor din interiorul Staples Center pe ecrane gigantice din jurul stadionului, cu excepţia Nokia Theater, care se află în vecinătate şi unde circa 6.500 de fani vor putea viziona live ceremonia publică, pe trei ecrane imense.

Alţi numeroşi admiratori vor putea să urmărească acest ultim omagiu public în 50 de săli de cinema din 20 de state ale Americii, de la Atlanta până la Las Vegas, gratuit, dar în limita locurilor disponibile.

Evenimentul ar putea avea o mai mare amploare decât ceremonia funerarã a lui Elvis Presley sau a prinţesei Diana.

×