x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Organizatorii concertelor lui Michael Jackson ar putea avea probleme financiare

Organizatorii concertelor lui Michael Jackson ar putea avea probleme financiare

29 Iun 2009   •   00:00

AEG Live, compania care a organizat concertele lui Michael Jackson programate pentru acest an la Londra, trebuie să realizeze una dintre cele mai ample campanii de returnare a banilor încasaţi din vânzări de bilete şi ar putea avea dificultăţi financiare.



AEG Live ar putea întâmpina dificultăţi în special în ceea ce priveşte încasarea poliţelor de la companiile de asigurări, fonduri esenţiale pentru rambursarea banilor către persoanele care au cumpărat bilete la concertele anulate în urma decesului starului pop.

Mai multe societăţi de asigurare au încheiat poliţe cu AEG prin intermediul pieţei reglementate britanice, care asigură companiei despăgubiri în valoare totală de 18 milioane de dolari "în cazul anulării unor concerte ale lui Michael Jackson din cauza unui accident", potrivit unor surse apropiate discuţiilor, scrie Wall Street Journal, citat de Mediafax.

AEG, controlată de miliardarul ameriacn Phil Anschutz, anunţase anterior că a vândut aproape un milion de bilete la cele 50 de concerte programate pentru a doua parte a acestui an la arena O2 din Londra, în valoare totală de peste 85 milioane de dolari.

Primul concert era programat pentru 13 iulie.

Organizatorul evenimentelor a anunţat vineri că va prezenta, la începutul acestei săptămâni, detalii cu privire la posibilităţile de recuperare a banilor plătiţi pentru bilete.

În plus, AEG Live a plătit starului pop un onorariu de 20 de milioane de dolari în avans pentru seria de concerte, potrivit unor surse apropiate companiei, şi a cheltuit alte 10 milioane de dolari pentru a realiza mai multe repetiţii în apropierea metropolei Los Angeles.

Potrivit surselor citate, Michael Jackson a susţinut o repetiţie completă, fără public, la arena Staples Center din Los Angeles, cu numai o zi înainte de a muri.

Pe de altă parte, AEG s-ar putea confrunta cu blocarea banilor din partea companiilor de asigurări, deoarece poliţeie încheiate stipulează că orice problemă medicală sau accident trebuie confirmat de experţi independenţi în cadrul unui examen medical complet care urma să aibă loc în următoarele zile.

Cauza oficială a decesului lui Michael Jackson nu a fost anunţată până în prezent. Surse apropiate familiei starului susţin că moartea ar fi putut fi provocată de o combinaţie de medicamente.

Reprezentanţii autorităţii medico-legale a statului Los Angeles au arătat că rezultatele autopsiei lui Jackson ar putea fi anunţate în şase săptămâni. (V.A.)

×
Subiecte în articol: special michael jackson