x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special PETA, îngrijorată de soarta animalelor lui Michael Jackson

PETA, îngrijorată de soarta animalelor lui Michael Jackson

de Mihaela Matachita    |    29 Iun 2009   •   00:00

Soarta celor patru girafe, a tigrilor Thriller şi Sabu, a celor doi urangutani şi a altor animale exotice ale lui Michael Jackson este incertă după moartea megastarului. Organizaţia pentru protecţia animalelor, PETA, este îngrijorată de soarta sărmanelor vieţuitoare rămase "orfane".



Pe vremea când era pe culmile gloriei, Michael Jackson avea o adevărată grădină zoologică privată pe celebrul său domeniu Neverland din California. În ultimii ani însă, aproape toate animalele au fost duse în alte locuri, pe măsura ce problemele personale şi financiare ale cântăreţului s-au înmulţit.

Michael Jackson adoptase, în urmă cu peste 20 de ani, şi un cimpanzeu, Bubbles. Dar acesta a fost găsit mort, anul trecut, în cuşca sa de la grădina zoologică unde ajunese după ce a fost abandonat de vedetă în 2005. Bubbles, devenit, la un moment dat, cel mai cunoscut cimpanzeu din lume, întrucât avea onoarea de a împărţi camera cu Regele muzicii pop. Starul, care l-a cumpărat pe Bubbles de la un antrenor de animale cunoscut la Hollywood, Bob Dunn, a vrut să i-l înapoieze după câţiva ani de teamă că cimpanzeul le-ar putea face rău celor trei copii ai săi.

Acum, militanţii PETA spun că este dificil să dea de urma multora dintre celelalte animale ale megastarului. Lisa Wathne, militant PETA şi expert în problema animalelor exotice aflate în captivitate, este îngrijorată în special în privinţa celor doi urangutani care se află, acum, în grija unei persoane particulare din Connecticut, dar şi a reptilelor care au ajuns la o mică grădina zoologică din Oklahoma. În opinia Lisei, cazul lui Michael Jackson demonstrează pericolul transformării animalelor sălbatice în animale domestice: "Oamenii care fac asta încep prin a avea cele mai bune intenţii (...) însă nu sunt pregătiţi să îngrijească aceste animale. (...) Din păcate, nu ştim cu exactitate unde se găsesc acum toate aceste animale." În 2006, PETA a depus o plângere în care acuza relele tratamente de care ar fi avut parte animalele "cazate" la Neverland. Autorităţile care au inspectat menajeria starului nu au găsit, însă, nimic în neregulă.

Cei doi tigri ai lui Michael Jackson, Thriller şi Sabu, au fost transportaţi într-o rezervaţie din California, de care se ocupă actriţa Tippi Hedren. O fundaţie din California, "Vocile sălbatice", care deţine o rezervaţie în Arizona, a adoptat cele patru girafe, reptilele şi păsările sălbatice, însă PETA susţine că rezervaţia nu este locul ideal pentru ele, în special pentru girafe.

×
Subiecte în articol: special michael jackson