x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Vizita lui Michael Jackson România - video

Vizita lui Michael Jackson România - video

26 Iun 2009   •   00:00

Iliescu: "Michael Jackson, om foarte simplu, nesofisticat, cu o anumită inocenţă specifică copilăriei"



Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că Michael Jackson a fost un om de "o mare sensibilitate şi un mare talent", care a marcat istoria "muzicii tinere", prima venire a artistului în România, în 1992, reprezentând un eveniment cu totul deosebit pentru români.

Iliescu a precizat că momentul venirii lui Michael Jackson în România, la doi de la Revoluţie, respectiv "la începutul tansformărilor profunde care au schimbat viaţa societăţii româneşti", a reprezentat "un veritabil eveniment", apreciat de toţi românii.

"La vremea respectivă, el (Michael Jackson, n.r.) era pe val, era cel mai cunoscut, cel mai îndrăgit şi orice spectacol al lui era un eveniment. Aşa încât toţi românii au apreciat sosirea lui Michael Jackson în România", a spus fostul preşedinte.

Ion Iliescu a arătat că primul său contact cu Michael Jackson a avut loc la Casa de Copii de lângă Arcul de Triumf.

"Trăsăturile lui de caracter - om foarte simplu, foarte deschis, nesofisticat, cu o anumită inocenţă specifică copilăriei - le-am simţit şi în contactul acesta cu lumea copilăriei, cu copiii. S-a simţit extraordinar de bine şi se vedea că îi place această comunicare directă cu copiii şi căldura cu care copiii l-au întâmpinat", a spus Iliescu despre prima sa întâlnire, în calitate de preşedinte al României, cu Michael Jackson.

Fostul şef de stat a arătat că Michael Jackson a fost un om de mare sensibilitate şi un mare talent, care a marcat un moment în istoria muzicii tinere, iar venirea sa în România a reprezentat, pentru tinerii care îl îndrăgeau şi pentru români, în general, un eveniment cu totul deosebit.

"Din păcate, s-a stins devreme şi la asta a contribuit şi viaţa dusă în ultimii 10-15 ani, care pentru el nu a fost uşoară - cu presiuni de tot felul, cu dificultăţi majore. Este păcat că s-a pierdut un om de talentul pe care l-a avut Michael Jackson. Rămâne în memoria tuturor ca o figură, ca un moment în evoluţia acestei lumi", a conchis Iliescu.
Mediafax


Alături de Poliţia Română - 1992



În vizită la un orfelinat din România - 1992

×