x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am ratat semifinalele

Am ratat semifinalele

14 Dec 2009   •   00:00
Am ratat semifinalele
Sursa foto: Diego Azubel/EPA/Agerpres



România nu a putut să-şi ia revanşa în faţa Spaniei, care ne învinsese şi la ultimul Campionat European, ibericele învingând ieri cu 26-25. Elevele lui Radu Voina au ratat orice şansă de a merge în semifinale.

Cu sufletul la gură! Aşa a stat ieri o naţie întreagă în aşteptarea unei victorii care aproape că ne-ar fi trimis în semifinalele Campionatului Mondial. După un meci în care s-a mers cap la cap, România a reuşit desprinderea, ce părea decisivă, la două goluri, când mai erau 4 minute de joc. A intervenit o eliminare a lui Tivadar şi tot avantajul nostru s-a năruit. Mai mult, când mai era o secundă de joc, Spania ne-a sucit definitiv cuţitul în rană, obţinând victoria. Cu un rezultat de egalitate am fi rămas în cărţi!

După rezultatele înregistrate ieri, clasamentul grupei principale 1 arată astfel: 1. Spania 7p, 2. Norvegia 6p, 3. Coreea 5p, 4. România 4 p, 5. Ungaria 2p, 6. China 0p. Ceea ce înseamnă că nu mai avem cum să ne califi­căm în semifinale. Dacă învingem Coreea în ultima zi, Norvegia poate să piardă în faţa Spaniei, dar noi nu le putem depăşi pentru că nordicele au victoria în meciul direct. Prin urmare, rămâne de văzut ce meciuri de clasament disputăm, pentru locurile 5-6 sau 7-8!

40-19 CU CHINA
Sâmbătă, România învinsese clar reprezentativa ţării gazdă, China, cu un categoric 40-19 (21-12), în condiţiile în care selecţionerul Radu Voina a rulat tot lotul avut la dispoziţie. Azi e zi de pauză, iar mâine, de la ora 15:15, în direct la TVR 1, tricolorele întâlnesc Coreea de Sud.

ŞOCANTA UNGARIA

Echipa Ungariei, pregătită de românca Eszter Maftei a produs două mari surprize în Grupa 1 principală: sâmbătă 21-21 cu Spania şi ieri 28-28 cu Coreea. În meciul de ieri, un­gu­roai­ce­le au condus şi cu 8 goluri, văzându-se ega­la­te în ultimul minut. O altă mare surpriză a furnizat-o Coreea de Sud, care a învins sâm­bă­tă Norvegia cu 28-27. Ieri, campioana olim­pi­că a învins China cu 34-19. În Grupa 1 principală, sâmbătă: Germania-Rusia 22-34; Fran­ţa-Angola 33-24; Danemarca-Austria 30-27, iar ieri: Germania - Austria 29-26; Rusia - Franţa 23-24; Danemarca - Angola 23-28. Semifinalele vor avea loc la 18 decembrie, iar fi­na­le­le CM din China sunt programate la 20 decembrie.

×
Subiecte în articol: sport