x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Borcea, esti fericit?

Borcea, esti fericit?

02 Dec 2004   •   00:00

Chiar daca echipa din Stefan cel Mare se scalda in mediocritate, directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, face in continuare pe falosul. Prin gesturile sale, oficialul dinamovist nu face altceva decat sa se umple de penibil.

SORIN ANGHEL

ADEVAR. Cristi Borcea, intr-un moment de sinceritate, cu capul plecat
Imaginea si asa sifonata a lui Dinamo este in aceste zile terfelita chiar de un personaj aflat in fruntea clubului din Stefan cel Mare. La fiecare aparitie televizata, Cristi Borcea incearca sa-si ironizeze rivalii, dar in realitate nu face altceva decat sa se umple de ridicol. Ultima tampenie a lui Borcea? A confundat pe Braila cu Bilbao.

PARALEL. Cu 10 ore inainte ca Steaua - echipa care i-a starnit lacrimi de suparare directorului executiv al "cainilor" in 1986 - atunci cand "vitezistii" au ridicat deasupra capului Cupa Campionilor dupa o finala castigata in fata unei Barcelone la fel de uluitoare precum cea de acum, sa paseasca in primavara europeana dupa o abstinenta de 12 ani pentru fotbalul romanesc, Cristi Borcea avea probleme la Braila. Fanii lui Calin, Pelin, Buteseaca si Basalac s-au razbunat pentru eliminarea favoritilor din Cupa Romaniei, cantandu-i boss-ului dinamovist "Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc? Steaua e! Steaua e!".

AMETIT. Victoria cu 2-0 a lui Dinamo, care a insemnat accederea in semifinalele competitiei, l-a dus in culmea extazului pe Borcea. Si, ca de fiecare data, a incercat sa o ironizeze pe Steaua. "Noi am batut cu 2-0 la Braila! Sa vedem ce o sa faca ei la Bilbao", a spus dinamovistul in euforia sa. Declaratia lui Borcea suna ca si cum Dinamo ar fi batut pe Barcelona, cu Buteseaca imbracand hainele unui Eto’o cu undita, aflat la pescuit pe malul Dunarii.

DANSATOR. Faptele boss-ului dinamovist nu fac altceva decat sa pateze munca jucatorilor lui Ioan Andone. Chiar daca sunt mai activi prin carciumi decat pe teren, dinamovistii merita totusi apreciati ca au reusit sa termine turul pe locul doi. Motiv care insa totusi nu ii este suficient lui Cristi Borcea sa danseze in balconul de la tribuna oficiala din "Groapa". Sezonul trecut, la finalul caruia Dinamo a realizat eventul, directorul executiv al lui Dinamo obisnuia sa danseze dupa fiecare succes al echipei sale.

NETOIU
La Braila, dinamovistii au avut probleme cu cei 25.000 de suporteri ai echipei locale care au asistat la meci. Imediat dupa ce a fost inlocuit, atacantul Claudiu Niculescu a fost lovit cu trei cremvursti aruncati din tribuna. Dupa meci insa, jucatorii lui Ioan Andone au fost asaltati de localnici pentru autografe. In schimb, vicepresedintele Gigi Netoiu a fost nevoit sa plece de la stadion cu o duba a Jandarmeriei pentru a scapa de braileni, in vreme ce antrenorul Ioan Andone l-a avut drept bodyguard pe fostul jucator al Otelului Galati, Vasile Bratianu. Dupa ce au dat autografe, jucatorii lui Dinamo au plecat la hotelul unde au fost cazati cu cateva maxi-taxi puse la dispozitie de conducatorii echipei locale.

ULTIMELE GOLURI
Cele doua goluri reusite de Dinamo in meciul cu Dacia Unirea Braila au fost marcate de Ionel Danciulescu si Florentin Petre. Reusitele celor doi ar putea fi ultimele in tricoul echipei pregatite de Ioan Andone. Danciulescu si Petre au incercat in vara sa isi gaseasca angajamente in strainatate, dar Cristi Borcea s-a opus despartirii. Directorul executiv al lui Dinamo si-a argumentat decizia prin faptul ca viza accederea in grupele Ligii Campionilor. Visele "cainilor" la elita europeana, acolo unde Steaua se afla dupa seara de la Bilbao, au fost naruite rand pe rand de Manchester United si Partizan Belgrad.
×
Subiecte în articol: sport dinamo borcea