x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box WBC: Rechinul Diaconu pierde cursa pentru centura cu diamante la semigrea

Box WBC: Rechinul Diaconu pierde cursa pentru centura cu diamante la semigrea

12 Dec 2009   •   00:00
Box WBC: Rechinul Diaconu pierde cursa pentru centura cu diamante la semigrea

Adrian Diaconu a pierdut, la puncte, meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut în compania deţinătorului centurii, canadianul Jean Pascal. Pascal a fost declarat câştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, la Centre Bell din Montreal. Decizia celor trei a fost unanimă: 118-110, 117-111 şi 117-111.



La 20 iunie, "Rechinul" Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat la tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrângere), în vârstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize. Decizia celor trei arbitri-judecători a fost unanimă pentru Pascal: 115-112, 116-112 şi 116-111.

Adrian Diaconu (26 victorii, 15 prin KO nicio înfrângere) a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti dar amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

×
Subiecte în articol: sport