x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dezastru la C.M. din China: Doar locul VIII!

Dezastru la C.M. din China: Doar locul VIII!

17 Dec 2009   •   00:00

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a clasat pe locul opt la Campionatul Mondial din China, după ce a fost învinsă astăzi, la Suzhou, într-un meci de clasament, de către reprezentativa Germaniei, scor 35-25 (20-13).



Ultima reprezentaţie a tricolorelor la CM din China a debutat sub semnul impulsivităţii în jocul ofensiv, dar şi al lipsei de concentrare în apărare, astfel că Germania, în doar 12 minute, conducea cu 8-3. România a ripostat prin acţiuni individuale, arată Mediafax, dar nu a putut contracara rapiditatea şi precizia adversarelor, care au intrat cu un avantaj confortabil la vestiare, 20-13.

Nici partea a doua nu a strălucit pentru jucătoarele antrenate de Radu Voina. "Măcar după pauză să ne revenim, să nu fie diferenţa prea mare", le-a spus Voina la ultimul time-out dinaintea pauzei, dar sfatul său nu a avut efect, tehnicianul părând că nici el nu mai crede într-o ultimă victorie. Tricolorele au jucat mai degrabă pentru a scăpa de acest Campionat Mondial (27-18, min. 43), în care planul de a urca pe podium s-a dovedit doar un vis. Evoluţiile pozitive ale lui Carmen Amariei şi ale portarilor Stanciu şi Ungureanu în meciul cu Germania au fost o palidă şi insuficientă consolare. România a luptat, de fapt,, cu cel mai mare "duşman" al său din ultimii ani: incapacitatea de a reveni în luptă după un eşec neaşteptat, aşa cum au fost cele cu Norvegia şi Spania, care au "parafat" psihologic soarta reprezentativei feminine la competiţia asiatică.

Marcatoarele echipei României au fost Amariei 7 goluri, Moldovan 5, Fiera 3, Stanca 2, Maier 2, Puşcaşu 2, Vărzaru 1, Lecuşanu 1, Tivadar 1, Manea 1, în timp ce pentru Germania s-a remarcat Althaus, cu 6 goluri.

În primele două meciuri ale zilei, Ungaria a învins la scor Austria, 41-25, pentru clasarea finală pe locurile 9-10, iar Angola a dispus de China, 26-25, pentru clasarea pe locurile 11-12. Tot joi mai este programat meciul dintre Danemarca şi Coreea de Sud, contând pentru locurile 5-6.

Semifinalele CM din China, Franţa - Spania şi Norvegia - Rusia, vor avea loc vineri. Finala mică şi cea mare a competiţiei sunt programate duminică.

Obiectivul naţionalei României la Campionatul Mondial din 2009 a fost clasarea pe unul din locurile 1-5, după ce la ediţia din 2007 a ocupat locul patru, iar la cea anterioară (2005) a cucerit medaliile de argint.

Rezultatele obţinute de tricolore la CM din China:

Grupa preliminară C

România - Chile 51-17, România - Japonia 37-28, România - Ungaria 31-25, România - Tunisia 39-22, România - Norvegia 24-25.

Grupa a II-a principală

România - China 40-19, România - Spania 25-26, România - Coreea de Sud 34-34.

Meci final de clasament (locurile 7-8)

România - Germania 25-35.

×
Subiecte în articol: sport