x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ilie Năstase va fi noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. Propunerea a fost făcută de Simona Halep

Ilie Năstase va fi noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. Propunerea a fost făcută de Simona Halep

22 Oct 2016   •   15:20
Ilie Năstase va fi noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României. Propunerea a fost făcută de Simona Halep
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Federaţia Română de Tenis a anunţat, joi, că Ilie Năstase va fi noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României (cea mai importantă competiție sportivă din tenisul de câmp feminin). Această propunere a fost făcută de Simona Halep, iar decizia nu poate decât să o bucure..

"Sper să fie bine și, bineînțeles, vor fi emoții și pentru noi pe teren. Dar va fi bine. Să fie acolo cu noi. Să vadă, să simtă. Bineînțeles că știe cum e, dar să știe cum e și la fete", a declarat Halep, într-un interviu acordat site-ului treizecizero.ro şi citat de digisport.ro.

"Această mutare face parte din noul plan al Federaţiei Române de Tenis (FRT) de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul acestei echipe, care are şanse reale să revină în Grupa Mondială şi chiar să câştige Fed Cup. Alina Cercel-Tecşor rămâne alături de echipă şi va fi antrenor", şi-a explicat decizia FRT.

Echipa de Fed Cup a României a retrogradat din Grupa Mondială I, după cele două eşecuri din acest an, de la Cluj, 2-3 cu Cehia şi 1-4 cu Germania.

România va debuta cu Ilie Năstase pe bancă anul viitor, pe 11 şi 12 februarie, cu ocazia partidei contra Belgiei din Grupa Mondială II a Fed Cup, programată în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Fost lider al clasamentului ATP, Năstase (70 de ani) a cucerit în carieră două trofee de Grand Slam, la Roland Garros şi US Open, patru Turnee ale Campionilor şi a jucat trei finale ale Cupei Davis, toate pierdute. Năstase a fost preşedintele Federaţiei Române de Tenis în perioada 1997 - 2008, iar în 1994, "Nasty" a fost căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

 

Citeşte şi Topul sportivilor admiraţi de români! Hagi, Nadia şi Halep se află printre ei?

Școlile, deschise pentru sport, după cursuri

×