x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Iordănescu jr a luat titlul și a plecat

Iordănescu jr a luat titlul și a plecat

de Adi Munteanu    |    28 Mai 2021   •   09:03
Iordănescu jr a luat titlul și a plecat
Sursa foto: Hepta

Edward Iordănescu a șocat pe toată lumea și a anunțat că pleacă de la CFR chiar în seara în care se petrecea cu trofeul pe masă. Detalii nu a dat însă este surprinzător să refuzi să antrenezi o echipă în Champions League, visul oricărui jucător sau tehnician. Surse din cadrul clubului ne-au spus că Edi Iordănescu „nu era convins că va face «mare brânză» prin Europa și a ales să meargă la o altă echipă pe care s-o urce. Cred că Edi, deocamdată, este bun pentru crescut cluburi și mai puțin priceput să le mențină acolo sus”.

 

Echipele din Liga 1 au început deja vânătoarea de jucători pentru noul sezon. Primele sunt chiar noile promovate, U Craiova 1948 și Rapid, care au pornit campanii de achiziții spectaculoase. Cea mai mare surpriză a făcut-o echipa lui Mititelu, dispusă să arunce sume considerabile pe transferuri și, mai mult, aducerea ca antrenor a lui Adrian Mutu, fost selecționer la naționala U21. Tot la U Craiova 1948 a revenit în funcția de președinte al clubului Marcel Pușcaș. Mutu nu a semnat încă, dar se pare că este o chestiune de zile. El așteaptă însă achizițiile promise, mulți din cei vizați fiind jucători pe care i-a pregătit și la selecționata de tineret. Alături de aceștia, Mutu ar vrea la echipă și câțiva jucători experimentați, precum Găman, de la retrogradata Astra, Chipciu, de la campioana CFR Cluj, Gicu Grozav, din campionatul Ungariei și pe Ronaldo Deaconu (revelația acestei primăveri, 24 de ani), mijlocaș la Gaz Metan Mediaș, pentru care însă se bat mai multe echipe din Liga 1, printre care Rapid și FCSB. Însă, la cum îl știm pe Adrian Mititelu, chiar dacă este în spatele gratiilor, acesta va licita oricât pentru a crea o echipă mai competitivă decât cealaltă echipă din Craiova, CS Universitatea. În ceea ce privește rivalitatea celor două Craiove, aceasta s-a extins mult și la nivelul suporterilor. „Nu ne interesează titlul din primul an, dar vrem să-i năucim pe cei de la CSU, echipă care e înscrisă la București, iar numerele de înmatriculare ale autocarului sunt tot de București”, a declarat un lider al galeriei lui FC U Craiova 1948. În ceea ce privește cealaltă promovată, Rapid, a pus ochii pe Ciprian Deac, jucător care a câștigat tot ce se putea la CFR Cluj și care, de altfel, a mai jucat în Giulești.

 

Puțini spectatori pe „Oblemenco”

Dezamăgire la ultimul meci al celorlalți craioveni. Chiar dacă a fost primul meci cu spectatori pe „Oblemenco” după mai bine de un an și CS Universitatea urma să prezinte fanilor trofeul Cupei României într-o festivitate spectaculoasă, doar 1.500 de olteni au venit la meciul cu Academica Clinceni. Mai mult, chiar și aceștia au început să-și huiduie echipa în ultimele 30 de minute, din cauza jocului nespectaculos prestat de elevii lui Ouzounidis, a ratării titlului în ultimii doi ani și a unei serii de 6 jocuri în care Universitatea nu a marcat. „Cu o astfel de abordare, ușor-ușor vor pierde foarte mulți suporteri în favoarea echipei lui Mititelu. Ăsta este ambițios rău, o să bage bani mulți. E oltean răzbunător și nu se lasă până nu depășește cealaltă echipă. Mai ales dacă-l aduce și pe Mutu antrenor... e o mare lovitură de imagine”, a declarat Dumitru Dragomir. 

 

Un nou Balaci

Singurul moment cu adevărat memorabil de la meciul Universitatea - Clinceni a fost debutul nepotului lui Ilie Balaci, Atanas Trică-Balaci, la doar 16 ani, aceeași vârstă la care a debutat și „minunea blondă” în Divizia A. Acesta a purtat numărul 88, referire la numărul 8 purtat de Ilie Balaci, și a intrat, simbolic, în minutul 88 al partidei. Nu a avut la dispoziție decât 4 minute și timpul nu i-a permis să arate ce știe, însă pare foarte dezvoltat fizic la vârsta lui, e atletic în ciuda înălțimii, 1,91 m. Din tribune l-au urmărit emoționate mama și bunica.

 

Cine vine antrenor la CFR?

„Îl știam mai ambițios pe Edi. Eu cred că va ajunge antrenor mai mare ca taică-su, Puiu Iordănescu. Mă surprinde că pleacă tocmai acum când a dus echipa în Champions League. Trebuia să încerce să ducă echipa în grupe. La experiența pe care o are lotul, se putea”, a mai declarat fostul șef al LPF. Surse din club ne-au spus însă că au fost mai multe cauze. Una ar fi neîncrederea în obținerea unor rezultate mari în Europa și apoi unele conflicte din cadrul clubului. Acestea însă se află destul de greu, având în vedere discreția de la CFR vizavi de conflictele interne. Cine-l înlocuiește pe Iordănescu jr? Clujenii au pus și ei ochii pe Adrian Mutu însă acesta pare interesat mai mult de proiectul de la U Craiova 1948 decât să preia o echipă de Champions League. „Lui Adi Mutu îi mai trebuie timp și să acumuleze mai multă experiență ca să ajungă să antreneze o echipă de Champions League. Lui o să-i fie greu și la Craiova, este un antrenor la început de drum, talentat, are o experiență mare ca jucător, e ambițios, dar trebuie să mai învețe multe în următorii 2-3 ani, apoi poate antrena pe oricine”, este de părere și Dorinel Munteanu, fost internațional și antrenor la CFR.

 

Fuziunea anului: Farul-Viitorul

Cea mai interesantă mutare, dacă se va concretiza, va fi fuziunea celor două echipe din Constanța și sprijinul pe care-l vor acorda autoritățile locale. Hagi și Marica, patronii celor două echipe, au căzut de acord că împreună pot face performanțe mai bune. Este un plus și pentru Viitorul, o echipă care nu are suporteri, majoritatea constănțenilor fiind cu Farul. În aceste condiții, Academia Hagi se va ocupa în continuare de creșterea talentelor, iar Farul va deveni din nou echipa-fanion a orașului. Iar dacă primarul se va ține de cuvânt și va reconstrui stadionul Farul, aflat acum în paragină, proiectul va beneficia și de suportul unui numeros public.

 

„Unirea Viitorul-Farul va fi o minune pentru Constanța. Cred că ăștia care sunt acum la Constanța sunt mai interesați de sport decât era echipa lui Mazăre. Mazăre nu se pricepea la sport, decât un pic la handbal. Ăștia care au venit acum par să fie pasionați de fotbal. Pe Hagi nu l-a ajutat nici orașul, nici județul. Nici pe Marica. Se pare că acum vor sprijini și fotbalul. Constanța înseamnă orașul care l-a dat fotbalului românesc pe Hagi! Să nu uităm asta! Și să reconstruiască naiba stadionul ăla, Farul, care acum e vai de capul lui”. 

Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

×
Subiecte în articol: EDI IORDANESCU