x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Shakira a deschis balul CM

Shakira a deschis balul CM

11 Iun 2010   •   00:00
Shakira a deschis balul CM
Sursa foto: /Reuters

Sărbătoarea Cupei Mondiale din Africa de Sud a început, joi seara, cu un concert la Soweto şi un festival al fanilor la Cape Town, într-o euforie de unitate naţională, afectată însă de o busculada soldată cu trei răniţi, informează AFP.

"Aceasta este adevărata lovitură de începere. Fotbalul uneşte oamenii", a declarat preşedintele FIFA, Sepp Blatter, înainte de concertul de pe stadionul Orlando, în faţa a 35.000 de spectatori.

"Africa de Sud este o scenă! Africa de Sud este cea mai tare! Africa de Sud este cool!", a spus şi şeful statului sud-african, Jacob Zuma, care purta un fular în culorile drapelului naţional.

Vedeta columbiană Shakira şi trupa Black Eyed Peas au deschis concertul, difuzat în lumea întreagă. Pe scenă au mai urcat Alicia Keys, Juanes, John Legend, Angelique Kidjo, Amadou şi Mariam, Franz Beckenbauer sau Desmond Tutu, câştigător al Premiului Nobel pentru pace. "Vrem să spunem întregii lumi că această omidă urâtă, atât de urâtă, aşa cum eram noi, a devenit acest fluture drăguţ, atât de drăguţ", a declarat Tutu, referindu-se la abolirea apartheidului în urmă cu 16 ani.

La Cape Town, la inaugurarea unei zone pentru fani, trei persoane au fost rănite. Zona fanilor este situată în celebra piaţă din Cape Town, unde Nelson Mandela a pronunţat primul discurs de om liber în 1990.

×
Subiecte în articol: concert shakira blatter cm2010