x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Schumacher revine în Formula 1. A semnat cu Mercedes!

Michael Schumacher revine în Formula 1. A semnat cu Mercedes!

24 Dec 2009   •   00:00
Michael Schumacher revine în Formula 1. A semnat cu Mercedes!
Sursa foto: JOSEP LAGO/AFP

Pilotul german Michael Schumacher, retras în 2006 din activitatea sportivă, va concura din nou în Formula 1. Sextuplul campion mondial urmează să ia startul în sezonul viitor la volanul unui monopost Mercedes, a anunţat directorul sportiv al noii echipe, Norbert Haug.



Schumacher, care va împlini 41 de ani la 3 ianuarie, va primi un salariu anual de 7 milioane de euro. În ultima perioadă, Schumacher a fost anunţat de presa germană ca viitorul coechipier al lui Nico Rosberg la Mercedes (fosta Brawn GP), echipă condusă de Ross Brawn, care a mai colaborat cu Schumacher la Benetton şi apoi la Ferrari.

O revenire în competiţii a lui Schumacher ar fi trebuit să aibă loc în această vară, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămâse până la finalul anului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei. În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-şi reia activitatea, din cauza problemelor la gât. Echipa Ferrari a anunţat, de curând, că nu va împiedica plecarea la Mercedes a germanului Michael Schumacher, care a îndeplinit rolul de consilier al scuderiei de la finalul carierei sale de pilot.

×
Subiecte în articol: sport