x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Dec 2009   •   00:00

10 decembrie 2009



SPRIJIN PENTRU DINAMO
Şcoala de handbal Marian Cozma sprijină secţia de handbal a CS Dinamo. Acţiunea a avut loc aseară, la Sala de Sport a Şcolii Generale nr. 30 Voievod, unde a învăţat fostul pivot român. Sprijinul financiar a fost oferit de Fundaţia şi de Şcoala de handbal Marian Cozma şi a venit de la firma Euroins şi de la mijlocaşul Concordiei Chiajna Ciprian Iliescu, care şi-a donat toate primele de joc din acest tur de campionat. La ceremonie au asistat handbaliştii de la Dinamo, invitat special fiind preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă. În cadrul galei, nepotul lui Marian Cozma, Cristian, în vârstă de 3 ani, a fost legitimat la CS Dinamo, devenind cel mai tânăr handbalist din România.

SECHESTRU PE FOTBALIŞTI

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a pus sechestru asigurator pe mai mulţi fotbalişti de la FC Argeş, pentru recuperarea unor creanţe estimate la aproximativ 1,5 milioane de lei. Dorin Falcă, director adjunct al DGFP Argeş, a spus că în acest caz e vorba despre măsuri asiguratorii şi nu despre măsuri executorii, respectiv fotbaliştii sunt doar blocaţi de la transferuri, ca un fel de garanţie. Creanţele respective s-au acumulat ca rezultat din diferenţa de impozitare a veniturilor fotbaliştilor, care aveau contracte de muncă, dar au plătit impozit pe venit ca şi cum ar fi avut convenţie civilă sau contract de colaborare, pentru care se reţin 10% şi nu 16%. (Elly Cîrstea, Piteşti)

NADIA, LA LICITAŢIE
Începând de astăzi va fi organizată o licitaţie online pentru noul produs "Păpuşa Nadia", cu semnătura fostei mari gimnaste Nadia Comăneci. Licitaţia va dura o singură zi şi va avea loc pe site-ul www.idieta.ro, urmând ca fondurile strânse să fie direcţionate pentru sprijinirea tinerilor gimnaşti de la cluburile din România. "Împreună putem contribui la readucerea gimnasticii româneşti pe podiumul competiţiilor internaţionale. Păpuşa este parte a proiectului social «10 pentru gimnastică» şi, cu cât strângem mai mulţi bani, cu atât putem oferi multe şanse sportului românesc. Vă rog să fiţi alături de mine", a declarat Nadia Comăneci.

GHERVAN A DEMISIONAT
Antrenorul principal al echipei naţionale masculine de handbal, Petru Ghervan, a demisionat, invocând probleme de sănătate. "Decizia am luat-o duminică, nu mă simţeam deloc bine şi a trebuit să consult un medic. S-au relevat probleme cardiace, doctorul bănuieşte că ar fi vorba despre un preinfarct. Nu pot sacrifica sănătatea pentru handbal", a comentat tehnicianul, care l-a înlocuit pe banca tricolorilor pe Aihan Omer. "Nu am discutat cu Ghervan, dar dacă sunt probleme de sănătate, îl înţelegem", a declarat secretarul general al FRH, Mihai Marinescu. Pentru partidele amicale cu Anglia şi Bosnia, din perioada 15-17 ianuarie, antrenor interimar va fi Sorin Toacsen.

×
Subiecte în articol: sport