x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Dec 2009   •   00:00

16 decembrie 2009



LOTURILE, SUB ZĂPADĂ
Vremea strică planurile selecţionerului Răzvan Lucescu. Meciul dintre naţionala U23 şi cea U21, programat iniţial joi, ar putea fi anulat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În cazul în care vremea o va permite, partida va avea totuşi loc astăzi, de la ora 12:00. De asemenea, antrenamentele celor două loturi programate la Mogoşoaia pentru după-amiaza zilei de ieri au fost anulate. Lotul U23, antrenat de selecţionerul Răzvan Lucescu, şi selecţionata U21 s-au reunit luni la Mogoşoaia, în vederea unei acţiuni comune, care să îi introducă pe jucători în atmosfera de la naţională. Lucescu crede că acţiunea la care iau parte jucători din Liga 1 şi din Liga a 2-a poate oferi soluţii pentru viitorul echipei naţionale.

SINCER PE JUMĂTATE
Antrenorul lui Standard Liege, Ladislau Bölöni, a recunoscut în cadrul emisiunii televizate Studio 1 de la postul RTBF că atmosfera din sânul echipei sale este uneori tensionată. "Voi credeţi că anul trecut nu au existat conflicte, însă am avut două altercaţii la antrenament, au existat penalty-uri ratate, declaraţii inadecvate în presă. Antrenorul este obligat în fiecare week-end să bage 15 jucători în şomaj. Şi când acest lucru se întâmplă des, ei se întorc împotrivă." În plus, Bölöni a făcut referire şi la relaţiile dificile cu presa. "Nu am refuzat niciodată un interviu, dar este adevărat că nu am destul timp pentru presă. Şi nu spun decât 50% din adevăr, pentru că ţin întotdeauna cont de interesul echipei mele", a adăugat tehnicianul român. Deja oficialii campioanei Belgiei au început să caute variante pentru înlocuirea antrenorului român.

AJUTOR DE LA FANI

Fundaşul lui Ajax Amsterdam, George Ogăraru, care este pe cale de a reveni la Steaua în această iarnă, a apelat la ajutorul suporterilor pentru a afla dacă este bine sau nu să se întoarcă în Ghencea. El a cerut părerea fanilor prin intermediul blogului său. Ogăraru a ajuns la Ajax Amsterdam de la Steaua, dar în sezonul trecut a fost împrumutat de "lăncieri" la formaţia din Ghencea. Steaua avea opţiune de cumpărare pentru jucător, dar acesta s-a întors în Olanda pentru că prestaţiile sale nu l-au mulţumit pe patronul Gigi Becali. În acest sezon, el nu a evoluat deloc pentru echipa antrenată de Martin Jol şi ar putea reveni la Steaua, tot sub formă de împrumut. Părerile suporterilor erau până aseară împărţite.

CM HANDBAL FEMININ
Echipa României nu a reuşit ieri decât un rezultat de egalitate, 34-34 cu Coreea de Sud, după ce la pauză era condusă la 6 goluri, şi va juca joi meci de clasament cu Germania, pentru locurile 7-8. Rezultatele de ieri: Franţa - Austria 35-20, Rusia - Danemarca 30-25, Norvegia - Spania 27-24, Ungaria - China 24-21. Pentru locurile 5-6 se vor întâlni Coreea de Sud cu Danemarca. Semifinalele se joacă vineri astfel: Spania - Franţa (ora 12:30) şi Rusia - Norvegia (15:15).

OFERTĂ PENTRU CODREA
Mijlocaşul Sienei, Paul Codrea, este obiectivul numărul unu pentru AC Torino în perioada de mercato din iarnă. Internaţionalul român este dorit la gruparea din Serie B de antrenorul Mario Beretta, sub comanda căruia a evoluat timp de două sezoane, 2006-2008, la Siena. Codrea a mai evoluat la Torino în sezonul 2004-2005, la finele căruia gruparea "granata" a retrogradat. El a jucat atunci în 39 de meciuri şi a înscris un gol.

STÂNGĂ, LA NAŢIONALĂ
Antrenorul echipei Pandurii Tg. Jiu, Vasile Stângă, a fost propus de Comisia Tehnică a FR Handbal pentru funcţia de principal al naţionalei masculine. Tehnicianul şi-a dat deja acceptul pentru a prelua reprezentativa şi ar urma să se alăture lotului cel mai probabil din luna ianuarie. Naţionala de handbal masculin a României s-a reunit ieri la Arad, în vederea unui stagiu de pregătire şi a disputării mai multor meciuri de verificare, înaintea celor oficiale din preliminariile CM 2011.

×
Subiecte în articol: sport