x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Dec 2009   •   00:00

17 decembrie 2009



PROCES
Tribunalul Bucureşti a decis să amâne "Procesul transferurilor" în care sunt implicaţi mai mulţi oameni de fotbal, printre care George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, Gică Popescu, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea şi Jean Pădureanu. Instanţa a constatat o lipsă de procedură la dosarul UFC Rapid, urmând a decide ulterior când va avea loc o altă înfăţişare. Omenii de fotbal amintiţi au fost trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti la cluburi din străinătate, care ar fi adus un prejudiciu de 11,5 milioane de dolari, în perioada 1999-2005.

POLO
Federaţia Română de Polo a primit din partea federaţiei europene de specialitate dreptul de a organiza unul din cele trei turnee de calificare la Campionatul European. Turneul se va desfăşura în perioada 30 aprilie-2 mai 2010, în bazinul olimpic din Oradea, din grupa României urmând a mai face parte Rusia, Olanda şi Marea Britanie. La turneul final, care se va desfăşura în Croaţia, între 1 şi 12 decembrie 2010, se vor califica primele două clasate din fiecare grupă preliminară.

AMÂNARE

Meciul amical dintre naţionalele Under 23 şi Under 21 ale României, care ar fi trebuit să aibă loc ieri, la Mogoşoaia, a fost amânat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Decizia a fost luată de selecţionerul Răzvan Lucescu şi de antrenorul echipei reprezentative de tineret, Emil Săndoi, cei doi tehnicieni permiţându-le jucătorilor să plece acasă, acţiunea de constituire a lotului B fiind încheiată. "Nu se putea juca fotbal în aceste condiţii, se riscau accidentări", a  declarat Răzvan Lucescu.

MAFIA PARIURILOR

Potrivit cotitianului The Guardian, UEFA a decis să-l suspende din toate competiţiile pe arbitrul bulgar Anton Genov. "Centralul", care a arbitrat partida dintre Unirea Urziceni şi Steaua, scor 1-1, din ultima etapă a sezonului trecut, meci care a consfinţit cucerirea titlului de gruparea ialomiţeană, este suspectat de implicare în mafia pariurilor sportive. Concret, Genov a oficiat la data de 14 noiembrie la meciul amical Macedonia-Canada, 3-0, unde a acordat 4 penalty-uri, câte două pentru fiecare echipă. UEFA s-a alertat după ce, la acest meci, s-a pariat sume mari pe faptul că se vor marca cel puţin trei goluri şi vor fi acordate patru lovituri de la 11 metri.

×
Subiecte în articol: sport