x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Dec 2009   •   00:00

21 decembrie 2009



CM HANDBAL FEMININ
Rusia a câştigat ieri cel de-al treilea titlu mondial consecutiv la handbal feminin, după ce a învins în finala mare a competiţiei găzduite de China reprezentativa Franţei, cu scorul 25-22 (14-11). Echipa antrenată de Evgheni Trefilov domină autoritar la nivel mondial în ultimii opt ani, câştigând ediţiile din 2001, 2005, 2007 şi 2009. În istoria participărilor la Campionatele Mondiale, Rusia mai are în palmares trei titluri mondiale, sub titulara Uniunii Sovietice, obţinute în 1982, 1986 şi 1990. Tot ieri, în finala mică, Norvegia a dispus de Spania cu 31-26 (15-9), nordicele câştigând medaliile de bronz.

GOLURI ROMÂNEŞTI
Ex-dinamovistul Ionel Dănciulescu a marcat un gol în meciul pe care Hercules Alicante l-a câştigat, cu 2-0, în faţa lui Recreativo, în etapa a 18-a a ligii secunde spaniole. "Danciu" a înscris în minutul 17, după ce îi fusese anulată o altă reuşită cu trei minute mai devreme. De asemenea, Ciprian Marica, titular, a marcat din penalty un gol în meciul pe care VfB Stuttgart l-a câştigat, cu scorul de 3-1, cu Hoffenheim, în etapa a XVII-a a campionatului Germaniei.

CFR CLUJ
Mijlocaşul Bogdan Mara va pleca de la CFR Cluj, după ce a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu clubul patronat de Arpad Paszkany. Mara intenţionează ca în pauza de iarnă să-şi găsească o nouă echipă, jucătorul de 32 de ani precizând că încă nu se gândeşte la retragere. "Am stabilit să ne despărţim amiabil. Au mai fost discuţii în acest sens în ultima vreme, iar mie mi-au lăsat de înţeles că vor să se concentreze pe jucători mai tineri, pe care să-i crească şi apoi să-i vândă. Probabil că a contat şi faptul că am un contract mai mare.
O să-mi caut o nouă echipă, deoarece sunt convins că mai am multe de spus în fotbal", a declarat fotbalistul.

HANDBAL MASCULIN
Naţionala de handbal masculin a României a remizat, duminică, la Arad, cu reprezentativa similară a Macedoniei, scor 27-27 (15-12), în cel de-al doilea meci amical programat în week-end. În prima întâlnire, disputată sâmbătă, "tricolorii" s-au impus cu scorul 27-25 (14-11). Handbaliştii români se pregătesc pentru participarea la grupa a II-a de calificare în play-off-ul CM din 2011, meciurile fiind programate între 15-17 ianuarie, în Finlanda, cu echipa ţării gazdă, Marea Britanie şi Bosnia.

×
Subiecte în articol: sport