x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Unirea Urziceni solicită detaşarea lui Răzvan Lucescu

Unirea Urziceni solicită detaşarea lui Răzvan Lucescu

29 Dec 2009   •   00:00

Conducerea clubul Unirea Urziceni a solicitat oficial, astăzi, Federaţiei Române de Fotbal detaşarea pentru o perioadă de cinci luni la gruparea ialomiţeană a selecţionerului Răzvan Lucescu, precizând în adresă că îi va achita integral salariul de la FRF în perioada respectivă."Ţinând cont de importanţa participării FC Unirea în şaisprezecimile Ligii Europa, echipa noastră fiind singura reprezentantă a României în competiţiile europene intercluburi, vă rugăm respectuos să fiţi de acord cu detaşarea selecţionerului echipei naţionale, Răzvan Lucescu, în perioada 01/01/2010 - 31/05/2010, la clubul nostru. Dorim să menţionăm că nu am fi apelat la această soluţie, care în opinia noastră este singura viabilă în acest moment, dacă nu ar fi existat un precedent de dată recentă, în speţă detaşarea selecţionerului echipei naţionale de tineret, domnul Emil Săndoi, la FC Vaslui în returul ediţiei 2007-2008 al Ligii I, chiar în perioada în care echipele naţionale erau în plină campanie de calificare, iar Federaţia Română de Fotbal avea aceeaşi echipă de conducere ca şi în prezent. În această situaţie credem că ar trebui să luaţi în considerare faptul că viitoarea campanie de calificare a echipei naţionale va începe cu aproximativ 3 luni după ce detaşarea pe care o solicităm se va încheia. Vă aducem la cunostinţă că avem acordul domnului Răzvan Lucescu, care îşi va îndeplini concomitent şi obligaţiile prevăzute de contractul pe care l-a încheiat cu instituţia pe care o conduceţi. De asemenea, vă informăm că vom achita, în perioada sus-menţionată, integral salariul domnului Lucescu", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui FRF, Mircea Sandu şi directorului general Ioan Angelo Lupescu.

Conducerea argumentează solicitarea prin faptul că echipa Unirea Urziceni a contribuit substanţial la coeficientul de ţară al României în actuala ediţie a cupelor europene. "Subliniem faptul că FC Unirea a realizat în actualul sezon cel mai bun parcurs din istoria participării echipelor româneşti în Liga Campionilor, obţinând 8 puncte şi a contribuit substanţial la creşterea coeficientului de ţară al României în clasamentul UEFA, memorabile fiind partidele câştigate la Glasgow, victorie cu 4-1 împotriva celei mai titrate echipe din istoria fotbalului european, Rangers FC şi Bucureşti, 1-0 cu Sevilla FC (singura înfrângere a unei echipe din prima urnă valorică a fotbalului continental în faţa unei formaţii din România în noul format al Ligii Campionilor). În toate partidele disputate până în momentul de faţă, precum şi în cele pe care urmează să le disputăm, fotbaliştii FC Unirea au evoluat în tricouri având inscripţionat pe piept steagul României. De asemenea, vă reamintim că la jocurile din competiţiile europene, drapelul ţării noastre este arborat pe stadioanele pe care se dispută partidele oficiale. Nu credem că mai e nevoie să subliniem importanţa meciurilor pe care FC Unirea le va juca împotriva multiplei deţinatoare a trofeului Ligii Campionilor, Liverpool FC, precum şi expunerea de care fotbalul nostru va beneficia cu această ocazie", se mai precizează în adresa semnată de managerul general Mihai Stoica, citată de Mediafax.

Dan Petrescu şi-a reziliat, sâmbătă, pe cale amiabilă contractul cu Unirea Urziceni, formaţie pe care o antrena din septembrie 2006.

Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în situaţia în care varianta cu selecţionerul Răzvan Lucescu antrenor până la sfârşitul sezonului nu este posibilă, atunci va numi un tehnician în cursul săptămânii viitoare.

×
Subiecte în articol: sport