x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri DRPCIV: De luni - proba practică a examenului auto se va înregistra video şi audio

DRPCIV: De luni - proba practică a examenului auto se va înregistra video şi audio

30 Iun 2017   •   14:51
DRPCIV: De luni - proba practică a examenului auto se va înregistra video şi audio

Modul de desfăşurare a probei practice a examenului auto se va înregistra, începând de luni, atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare, care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acesteia, informează un comunicat al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. 

Potrivit sursei citate, nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A. 

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea ''Examen'', şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii. 

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării, arată sursa citată. 

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente, precizează DRPCIV. 

De luni, sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la nivelul serviciile publice comunitare ale municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la toate serviciile judeţene.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: drpciv examen auto