x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2 persoane grav rănite în timpul exerciţiului militar "Zapad-2017"

2 persoane grav rănite în timpul exerciţiului militar "Zapad-2017"

19 Sep 2017   •   13:11
2 persoane grav rănite în timpul exerciţiului militar "Zapad-2017"

Un elicopter de luptă rusesc Ka-52 a scăpat din eroare rachete asupra unei mulţimi de spectatori în timp ce simula un atac în cadrul exerciţiului "Zapad-2017", în urma incidentului fiind rănite grav două persoane, relatează marţi site-ul 66.ru, citând o sursă bine informată, potrivit postului de televiziune independent rusesc Dojdi şi portalului Rbc.ua. 

Incidentul s-a petrecut pe terenul de antrenament "Lujski" de lângă Sankt-Petersburg, când a avut loc o lansare accidentală a câtorva rachete de tipul "aer-sol" asupra unor spectatori, ca urmare a unei defecţiuni tehnice. Nu se precizează câte rachete au plecat în direcţia publicului. 

"Fragmente de rachetă au căzut pe o suprafaţă mare, două autoturisme au ars, iar două persoane au fost rănite grav, în prezent fiind spitalizate. Persoanele rănite sunt probabil jurnalişti", a indicat sursa citată de 66.ru. 

Data exactă când s-a produs incidentul nu este specificată. Interlocutorul publicaţiei electronice amintite s-a limitat să spună: "ieri sau alaltăieri", adică pe 17 sau 18 septembrie. O înregistrare cu acest incident a fost difuzată de canale media ruse. 

Potrivit serviciului de presă al Districtului militar Vest din Rusia, la 17 septembrie, "în cadrul exerciţiului strategic comun ruso-belarus 'Zapad-2017', elicoptere de atac Mi-28N şi Ka-52 (...) au îndeplinit - pe terenul 'Lujski' - sarcini de recunoaştere aeriană, aplicând lovituri cu rachete asupra unor ţinte la sol, în scopul asigurării securităţii aeriene pentru trupele terestre". 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a dorit să facă marţi vreun comentariu cu privire la acest subiect, afirmând că aceasta ţine de competenţa mai degrabă a Ministerului Apărării decât a administraţiei prezidenţiale, a relatat agenţia de presă TASS. 

Însuşi preşedintele rus Vladimir Putin a asistat luni la o etapă a acestor exerciţii pe terenul de antrenament "Lujski" de lângă Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), la aproximativ 100 de kilometri est de graniţa cu Estonia. 

Exerciţiile 'Zapad-2017', la care participă peste 12.700 de militari, simulează situaţii de luptă pe uscat, în aer şi pe mare în Belarus, vestul Rusiei, Marea Baltică şi în enclava Kaliningrad.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: zapad 2017 exercitiu militar Rusia accident