x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A discuta despre sancţiuni împotriva Kievului este "deplasat", spune ambasadorul rus la UE

A discuta despre sancţiuni împotriva Kievului este "deplasat", spune ambasadorul rus la UE

de Agerpres    |    19 Feb 2014   •   22:01
A discuta despre sancţiuni împotriva Kievului este "deplasat", spune ambasadorul rus la UE

A lua în discuţie posibilitatea unor sancţiuni împotriva Ucrainei este "cel puţin deplasat şi, în orice caz, inoportun", a afirmat miercuri ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Şijov.

Diplomatul rus a făcut aceste comentarii după ce UE a anunţat că miniştrii de externe ai Celor 28 urmează să se reunească joi pentru a discuta despre eventuale sancţiuni împotriva celor responsabili de escaladarea violenţelor care, marţi, în Ucraina, s-au soldat cu moartea a 26 de persoane.

"Problema sancţiunilor în situaţia de confruntare violentă, în fapt, de tentativă de lovitură de stat şi de schimbare în forţă a puterii este cel puţin deplasată şi, în orice caz, inoportună", a afirmat Vladimir Şijov.

"Dacă Uniunea Europeană merge pe această cale, cu siguranţă înseamnă că se aşază de partea forţelor care încearcă să răstoarne ilegal guvernul şi preşedintele aleşi în mod democratic", a adăugat el.

"Sancţiunile ţintite oricum nu vor avea mare efect în situaţia actuală. Sunt un gest politic", a apreciat ambasadorul rus.

×