x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Trump retrage legea care interzice vânzarea de sticle de plastic în parcuri naţionale

Administraţia Trump retrage legea care interzice vânzarea de sticle de plastic în parcuri naţionale

21 Aug 2017   •   13:06
Administraţia Trump retrage legea care interzice vânzarea de sticle de plastic în parcuri naţionale

Decizia administraţiei lui Trump de a retrage legea care interzice vânzarea de sticle de plastic în unele dintre cele mai faimoase parcuri naţionale din America, precum Marele Canion, arată că "agenda corporativă este regele, iar oamenii şi mediul sunt lăsaţi în urmă”, conform declaraţiilor activiştilor de mediu, scrie The Guardian.

Comentariile vin după ce administraţia preşedintului a încheiat o politică ce interzicea vânzarea de sticle de plastic în efortul de a micşora poluarea. “Această politică a reprezentat un câştig pentru toată lumea, exceptând industria sticlelor de plastic, care este interesată doar de profit”, a spus o militantă împotriva abuzurilor corporative, Lauren DeRusha Florez.

Schimbarea înseamnă că parcurile naţionale nu vor mai avea voie să interzica vânzarea sticlelor de plastic, după ce administraţia Trump a încheiat o politică de şase ani care dorea să micşoreze poluarea.

Singura speranţă este ca vizitatorii să-şi dea seama ce impact are gestul lor de a arunca sticlele în parcuri. Parcurile naţionale vor continua să ofere vizitatorilor posibilitatea de a-şi umple sticla de apă pe care o au deja în cursul vizitelor, mai scrie sursa citată.

 

×