x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproximativ 200.000 de familii americane, fără curent electric, vor trebui să aștepte până în weekend

Aproximativ 200.000 de familii americane, fără curent electric, vor trebui să aștepte până în weekend

26 Dec 2013   •   19:37
Aproximativ 200.000 de familii americane, fără curent electric, vor trebui să aștepte până în weekend

Aproximativ 200.000 de familii din nord-estul Statelor Unite sunt încă fără curent electric la aproape o săptămână după ce o furtună de gheață a lovit regiunea, informează agerpres.ro.

Firmele de utilități au spus că mulți clienți probabil vor trebui să aștepte până în week-end pentru a fi reconectați la rețeaua de energie electrică, a transmis NBC News. Jumătate dintre cei afectați locuiesc în Michigan.

Potrivit UPI, în jur de 1.500 de angajați lucrează pentru restabilirea legăturilor, dar munca este îngreunată de faptul că ramuri acoperite de gheață continuă să cadă pe liniile de înaltă tensiune.

O furtună cu ploaie înghețată a afectat la sfârșitul săptămânii trecut Canada și nord-estul Statelor Unite, transformând șoselele și trotuarele în patinoare și dând peste cap planurile de vacanță în plin sezon de călătorii. Și în Toronto, cel mai mare oraș al Canadei, 200.000 de oameni au fost privați de electricitate în urma acestei furtuni.

×
Subiecte în articol: furtuna zapada pana curent