x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită. Femeile au dreptul la permis de conducere

Arabia Saudită. Femeile au dreptul la permis de conducere

27 Sep 2017   •   11:34
Arabia Saudită. Femeile au dreptul la permis de conducere

Femeile vor avea dreptul să conducă în Arabia Saudită, singura ţară în care femeile nu aveau dreptul să obţină permisul de conducere, începând cu iunie 2018, scrie The Guardian.

Regele Salman a ordonat reforma într-un decret regal publicat marţi seară, solicitând ca permisele de conducere să poată fi oferite şi femeilor. Potrivit decretului, femeile nu vor avea nevoie de permisie din partea unui tutore legal pentru a obţine permisul şi nici nu vor avea nevoie de un tutore când conduc, a spus noul ambasador al Arabiei Saudite la Washington DC, Prinţul Khalid bin Salman bin Abdulaziz.

“Cred că liderul nostru înţelege că societatea noastră este pregătită”, a spus acesta reporterilor. Întrebat de reporteri dacă Arabia Saudită plănuieşte să reducă legile tutelei sau dacă au de gând să extindă drepturile femeilor, acesta nu a comentat. Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii a afirmat că mişcarea “este un pas mare în direcţia corectă”.

Decizia face parte dintr-un program de reformare, care a permis femeilor, săptămâna trecută, să intre pe un stadion sportiv pentru prima dată. Dreptul femeilor de a conduce reprezintă cea mai semnificativă schimbare, în cadrul unui regim conservativ, care a delimitat strict rolurile femeilor de cele ale bărbaţilor şi limitează sever rolul femeilor în viaţa publică.

Măsura urmează să intre în vigoare din iunie 2018.

×
Subiecte în articol: arabia saudita permis de conducere femei