x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit slujindu-şi crezul. Povestea mascotei restaurantului "Atac de cord"

A murit slujindu-şi crezul. Povestea mascotei restaurantului "Atac de cord"

13 Feb 2013   •   17:52
A murit slujindu-şi crezul. Povestea mascotei restaurantului "Atac de cord"
Sursa foto: Facebook

John Alleman, un bărbat de 52 de ani din Las Vegas, s-a prăbuşit în timp ce aştepta autobuzul şi a murit în urma unui atac de cord. Întâmplarea, care altfel ar trece neobservată, este încărcată de ironie, dat fiind că bărbatul era cel mai fidel client şi mascota restaurantului de tip fast food "Atac de cord".

Alleman mânca zi de zi, chiar şi de Crăciun, la acest restaurant. Fidelitatea lui a fost recompensată de patroni, care l-au făcut mascota localului care se mândreşte chiar cu acest lucru - că mâncarea de aici este atât de grasă încât îţi va provoca un infarct.

De altfel, restaurantul este construit ca un salon medical. Clienţii primesc cămăşi de pacienţi, la intrare, iar chelneriţele sunt îmbrăcate în asistente medicale.

Carnea servită este extrem de grasă, milkshake-ul este făcut din lapte cu nivel ridicat de grăsime, iar cartofii sunt prăjiţi în untură. Felurile de mâncare au şi ele denumiri medicale; un hamburger de 6.000 de calorii, de exemplu, este denumit "Triplu Bypass".


Un "Triplu Bypass"

Jon Basso, proprietarul lanţului de restaurante, spune că Alleman nu numai că mânca zilnic aici şi avea şi poza pusă pe perete, dar aducea şi turişti prin campaniile sale voluntare.

"Venea zilnic, chiar şi de Crăciun. Toată lumea îl iubea, era foarte apreciat". Acesta este şi motivul pentru care Alleman a primit titlul de mascotă şi purtător de cuvânt al restaurantului.

Practica desemnării acestui titlu este obişnuită şi la fel de periculoasă în cazul lanţului de restaurante "Atac de cord". În 2011, Blair River, o altă mascotă a restaurantelor, a murit la doar 29 de ani. Potrivit prietenilor acestuia, nu infarctul, ci o pneumonie i-ar fi cauzat moartea. Blair avea însă 260 de kilograme.

Alleman avea doar 82 de kilograme în momentul atacului de cord fatal. Pe pagina de Facebook a restaurantului a fost postat un video în amintirea lui Alleman, cum mesajul: "John Alleman era mereu sufletul petrecerii. Sperăm să râdă la fel de bine şi în Rai". 

×