x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cardinal catolic a dispărut în Panama

Un cardinal catolic a dispărut în Panama

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   10:30
Un cardinal catolic a dispărut în Panama
Sursa foto: X

Procurorii din Panama au lansat o anchetă pentru a afla unde se află cardinalul romano-catolic Jose Luis Lacunza, potrivit unei postări pe X. Cardinalul nu a mai fost văzut de două zile.

Jose Luis Lacunza, în vârstă de 79 de ani, episcop al Diecezei de David, este cel mai înalt cleric catolic din această țară din America Centrală, în mare parte catolică.

Procurorul Javier Caraballo a declarat reporterilor joi că anchetatorii au fost trimiși în provincia Chiriqui, în apropiere de granița de vest a Panama cu Costa Rica și unde se află dieceza lui Lacunza, potrivit Reuters.

Caraballo a precizat că autoritățile au efectuat interviuri în încercarea de a clarifica unde se află cardinalul, care s-a născut în Spania, dar nu a oferit mai multe detalii.

Autoritățile au fost notificate oficial despre posibila dispariție a lui Lacunza miercuri seară.

Cu toate acestea, Lacunza a dispărut de cel puțin 48 de ore, potrivit unor surse bisericești locale. Sursele au declarat că acesta a fost văzut ultima dată marți ieșind din mașina sa de la reședința sa din Ciudad David, capitala Chiriqui.

Într-o declarație, Dieceza de David a spus că nu știe unde se află Lacunza de marți după-amiază.

Arhiepiscopia din Panama, între timp, a făcut apel la credincioși să se roage pentru întoarcerea în siguranță a cardinalului, într-o scrisoare publicată pe rețelele de socializare.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cardinal disparut panama