x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carrefour preferat de un gigant canadian. Ce spune statul francez

Carrefour preferat de un gigant canadian. Ce spune statul francez

14 Ian 2021   •   09:18
Carrefour preferat de un gigant canadian. Ce spune statul francez

Marele retailer Carrefour este pe cale să fie achiziționat de grupul canadian Alimentation Couche-Tard Inc., tranzacția ridicându-se la circa 20 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, guvernul francez se opune acestei tranzacții, potrivit Bloomberg. 

"Ideea ca grupul Carrefour să fie preluat de un competitor străin, la prima vedere, nu sunt în favoarea unei astfel de tranzacţii", a spus Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei. Acesta și-a motivat opoziția prin controlul intern al aprovizionării cu produse alimentare și problemele care pot interveni pe piața muncii. Temerile vin în contextul pandemiei de coronavirus.

Couche-Tard a anunțat că oferă 20 de euro pentru fiecare acţiune Carrefour, intenția gigantului canadian fiind de a-și extinde prezența pe continentul european. 

Carrefour are peste 2.800 de supermarketuri și 703 de hypermarketuri doar în Europa, acesta fiind prezent şi în Argentina și Brazilia.Numai în Franța are 105.000 de angajați. În România acesta este prezent cu 370 de magazine din 24 de orașe. 

Guvernul francez s-a opus și în 2005 la preluarea companiei Danone de către gigantul american PepsiCo. Și achiționarea operțiunilor grupului energetic Alstom SA de către General Electric a fost aprobată doar în condiții stricte. 


 

×
Subiecte în articol: Carrefour