x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cascadorul din James Bond a murit în timpul unei sărituri cu un costum aerodinamic

Cascadorul din James Bond a murit în timpul unei sărituri cu un costum aerodinamic

15 Aug 2013   •   13:35
Cascadorul din James Bond a murit în timpul unei sărituri cu un costum aerodinamic

Mark Sutton, cascadorul care îl dublează pe actorul Daniel Craig în seria James Bond a murit în timpul unei sărituri cu un costum aerodinamic, după ce s-a ciocnit de o stâncă din Alpii Elveţieni, lângă oraşul Martigny.

Cascadorul participa la un concurs de "wingsuting", sport în care participanţii poartă un costum aerodinamic, ce le permite să planeze şi să schimbe direcţia în aer, înainte de a deschide paraşuta.

Sutton s-a aruncat din elicopter de la altitudinea de 3.300 de metri. Acesta trebuia să aterizeze într-un orăşel aflat imediat după graniţa cu Franţa, însă se pare că s-a izbit de o stâncă în timpul planării.

Salvamontiştii cred că bărbatul a murit imediat după impact.

Accidentul a avut loc în prima zi a concursului în care mai sunt înscrişi alţi 19 concurenţi.

Sutton, de 42 de ani, a fost unul dintre cei doi cascadori care s-au paraşutat dintr-un elicopter în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. Mark Sutton a interpretat rolul lui James Bond, în timpul evenimentului, colegul său, Gary Connery, jucând rolul reginei Marii Britanii.

"Voi, toţi săritorii şi zburătorii, protejaţi-vă, luaţi decizii înţelepte, cunoaşteţi-vă limitele şi împrejurimile. Trăiţi ca să aveţi ce povesti. Cu dragoste", a fost mesajul pe Twitter al lui Cary Connery, la aflarea veştii. 

×