x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Caz medical incredibil. Are 30 de ani dar arată ca un copil de NOUĂ luni

VIDEO. Caz medical incredibil. Are 30 de ani dar arată ca un copil de NOUĂ luni

10 Dec 2012   •   12:30
VIDEO. Caz medical incredibil. Are 30 de ani dar arată ca un copil de NOUĂ luni

Cazul unei femei din Brazilia poate fi cu uşurinţă asemănat cu cel al celebrului personaj de film Benjamin Button. În ciuda celor 30 de ani împliniţi, femeia arată ca un copil la vârsta de 9 luni.

Maria Audete de Nascimento face parte dintr-o familie săracă, din Ceara, Brazilia. Din cauza sărăciei, familia nu şi-a permis să-i ofere un tratament cu ajutorul căruia starea ei ar fi putut fi îmbunătăţită. Specialiştii susţin că, dacă ar fi fost tratată corespunzător la naştere, femeia ar fi avut acum o viaţă normală, scrie Oddity Central.

Pentru moment, ea continuă să trăiască precum un copil, incapabilă să se descurce singură sau măcar să vorbească.

Experţii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Ceara au declarat pentru presa locală că Maria prezintă o deficienţă a unui hormon tiroidian însă, dacă aceasta ar fi fost depistată şi tratată corect la naştere, acum femeia ar fi fost un om normal.

Din cauza hipotiroidismului, corpul ei nu a fost capabil să se dezvolte nici fizic, dar nici mental. Universitatea s-a oferit să-i acorde un tratament, care nu o va vindeca, dar care îi va face viaţa puţin mai uşoară.




×
Subiecte în articol: caz incredibil medicina copil adult