x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursa înarmării. Cancelarul Olaf Scholz vrea ca Germania să devină cea mai puternică forță militară din Europa

Cursa înarmării. Cancelarul Olaf Scholz vrea ca Germania să devină cea mai puternică forță militară din Europa

16 Sep 2022   •   16:35
Cursa înarmării. Cancelarul Olaf Scholz vrea ca Germania să devină cea mai puternică forță militară din Europa
Sursa foto: hepta

Cancelarul Olaf Scholz vrea ca Germania să aibă cea mai bine echipată armată din Europa, scrie Reuters.

''În calitate de ţara cu cea mai mare populație, cea mai mare putere economică şi situată în centrul continentului, armata noastră trebuie să devină pilonul apărării convenţionale în Europa, forţa armată cea mai bine echipată din Europa'', a declarat acesta în faţa unor ofiţeri de rang înalt din Bundeswehr.

În urma invaziei ruse în Ucraina, autoritățile de la  Berlin au decis alocarea a 100 de miliarde de euro pentru înarmare. 
''Un fost ministru german al Apărării credea că nu suntem înconjuraţi decât de prieteni. Consecinţe eronate, aşa cum ştim astăzi, dacă privim starea armatei germane. În acelaşi timp, noi demonstrăm în mod clar şi de o manieră credibilă că Germania este gata să-şi asume o responsabilitate de prim plan în securitatea continentului nostru'', a precizat Scholz, care a vrea'' o creştere coordonată a capacităţilor europene pentru îi va permite să acţioneze''.

Cheltuielile pentru apărare ale Germaniei vor depăși 2% din PIB, parte a angajamentelor în cadrul NATO. 
 

×
Subiecte în articol: germania armata