x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Daily Mail va plăti daune Melaniei Trump

Daily Mail va plăti daune Melaniei Trump

12 Apr 2017   •   16:27
Daily Mail va plăti daune Melaniei Trump
Sursa foto: Melania Trump - official portrait

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a acceptat daune şi scuze din partea tabloidului britanic The Daily Mail, împotriva căruia a intentat proces pentru publicarea unui articol în care se afirma că ar fi prestat cândva servicii care ieşeau din sfera activităţii ei profesionale anterioare ca model, informează miercuri DPA şi Reuters. 

Ziarul a publicat scuze online pe pagina de start a publicaţiei, spunând că a făcut afirmaţii împotriva soţiei preşedintelui american al SUA, Donald Trump, în august, care ''nu sunt adevărate şi pe care le retractăm şi le retragem''. ''Ne cerem scuze doamnei Trump pentru orice neplăcere pe care publicaţia noastră i-a provocat-o''. ''Pentru a rezolva cele două procese ale doamnei Trump împotriva noastră, am fost de acord să-i plătim daune şi costuri'', relatează DPA. 

Cotidianul britanic a recunoscut că ''a pus sub semnul întrebării munca ei de model profesionist şi a republicat presupuneri că a furnizat servicii dincolo de simpla meserie de manechin". Într-un articol publicat la 20 august 2016, cotidianul britanic cita o revistă din ţara natală a Melaniei Trump, Slovacia, potrivit căreia o agenţie de modele pentru care ea a lucrat în anii 1990, la New York, furniza şi dame de companie unor clienţi bogaţi, pentru servicii sexuale.

Căsătorită cu omul de afaceri Donald Trump din 2005 şi devenită între timp şi proprietara unei game de bijuterii, Melania Trump a intentat proces împotriva proprietarului Daily Mail din New York, considerând că reputaţia sa personală şi profesională a suferit daune grave şi solicitând în justiţie despăgubiri de 150 de milioane de dolari, aminteşte AgerpresO sursă familiară cu circumstanţele, citată de Reuters, a declarat că termenii înţelegerii se referă la mai puţin de 3 milioane de dolari, inclusiv costurile juridice şi daune.

×