x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizia Comisiei Europene. Ce i se pregătește Federației Ruse. Ursula von der Leyen face anunțul

Decizia Comisiei Europene. Ce i se pregătește Federației Ruse. Ursula von der Leyen face anunțul

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   14:25
Decizia Comisiei Europene. Ce i se pregătește Federației Ruse. Ursula von der Leyen face anunțul
Sursa foto: Hepta

UE pregătește cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, în contextul războiului din Ucraina, anunță preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

''Lucrăm asiduu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i scădea şi mai mult capacitatea de a duce războiul contra Ucrainei şi pot anunţa, astăzi, că lucrăm cu viteză maximă la cel de-al 9-lea pachet de sancţiuni. Sunt încrezătoare că foarte curând vom aproba un plafon al preţului global pentru petrolul rusesc cu G7 şi cu alţi parteneri majori. Nu vom avea linişte decât atunci când Ucraina se va impune în faţa lui Putin şi a războiului său ilegal şi barbar'', a spus aceasta.

Invazia rusă în Ucraina a determinat țările occidentale să ia măsuri împotriva Moscovei, impunând sancțiuni economice și diplomatice fără precedent dar și livrări masive de armament Kievului.

UE a adoptat cel de-al 8-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pe 6 octombrie, care cuprinde plafonarea prețurilor la livrările de petrol pe mare, extinderea listei produselor restricţionate care ar contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei; interdicţia comerțului cu arme pentru uz civil, muniţie, vehicule militare şi echipamente paramilitare; interdicţie la importurile de produse siderurgice din Rusia; interzicerea furnizării Rusiei a serviciilor de arhitectură şi inginerie, de consultanţă în domeniul informatic şi de consultanţă juridică; includerea pe lista neagră a altor  30 de persoane implicate în organizarea de referendumuri  în regiunile ucrainene anexate ilegal de Moscova. 

În fața confruntării cu plafonarea prețurilor la petrol și gaze de către statele vestice, Rusia a anunțat că nu va mai livra energie. 

×