x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat dependent de Google Glass, internat la reabilitare

Bărbat dependent de Google Glass, internat la reabilitare

15 Oct 2014   •   15:57
Bărbat dependent de Google Glass, internat la reabilitare

Un bărbat de 31 de ani din SUA, care lucra în cadrul marinei americane, a fost internat la reabilitare cu puternice simptome de dependenţă de "Google Glass", ochelarii care permit, printre altele, accesul la internet.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost internat într-o clinică a marinei americane şi urmează în prezent un program menit să-i trateze dependenţa. Cazul său a fost obiectul unui studiu publicat în revista ştiinţifică "Addictive Behaviours".

Bărbatul de 31 de ani purta ochelarii inteligenţi câte 18 ore pe zi, folosindu-i şi la serviciu. Acesta avea slujba de a inventaria vehiculele care intrau şi ieşeau dintr-o bază militară, ochelarii servindu-i foarte bine la munca sa.

În momentul în care nu putea purta ochelarii, acesta devenea iritat şi agresiv. Mai mult, acesta le-a spus doctorilor că şi atunci când visează, lumea îi apare aşa cum ar fi ea văzută prin ecranul de pe lentila ochelarilor.

Doctorii au mai remarcat şi "un gest involuntar, notabil, de a duce mâna dreaptă la tâmplă şi a bate cu degetele", despre care cred că este o imitare a gestului de a porni ochelarii.

Doctorul Andrew Doan, co-autor al studiului, spune că în prezent pacientul trece printr-un proces de sevraj.

Doctorii spun că acesta avea un trecut marcat de alte dependenţe şi tulburări psihice, suferind de anxietate, depresie şi având episoade dese de abuz de alcool şi tutun.

"Nu există ceva intrinsec dăunător la Google Glass", spune doctorul Andrew Doan. "Însă în acest caz, ochelarii îi dădeau pacientului stări frecvente de excitaţie. Pentru un individ care caută să scape de cotidian, care are şi alte tulburări mentale, care are o predispoziţie pentru dependenţă, tehnologia oferă o modalitate de a avea acces la astfel de excitaţii", spune Doan.
 

×
Subiecte în articol: google glass dependenta reabilitare