x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi suspecţi arestaţi în legătură cu vandalizarea unor moschei din Birmingham

Doi suspecţi arestaţi în legătură cu vandalizarea unor moschei din Birmingham

22 Mar 2019   •   22:10
Doi suspecţi arestaţi în legătură cu vandalizarea unor moschei din Birmingham

Poliţia britanică a anunţat vineri arestarea a doi suspecţi în ancheta privind actele de vandalism comise joi împotriva a cinci moschei din Birmingham (centrul Angliei), relatează AFP.

Un bărbat de 34 de ani s-a predat poliţiei, în timp ce un al doilea, în vârstă de 38 de ani, a fost prins de către membri ai comunităţii locale înainte ca poliţia să-l interpeleze, se precizează într-un comunicat al poliţiei din West Midlands.

Amândoi sunt suspectaţi că au provocat ''pagube grave din motive rasiale'' şi au fost plasaţi în arest.

''Este vorba de o etapă importantă'' a anchetei întreprinse cu sprijinul unei unităţi antitero, a declarat cu satisfacţie un responsabil al poliţiei locale, Matt Ward, potrivit comunicatului.

După atentatele din Christchurch (Noua Zeelandă), poliţia britanică a anunţat că întreprinde patrule, pentru a-i linişti pe credincioşi, în apropierea moscheilor din întreaga ţară.

Atentatele din Christchurch, comise de un australian alb pe 15 martie împotriva a două moschei din oraş, s-au soldat cu 50 de morţi.

Mai multe asociaţii antirasiste încearcă periodic să alerteze în legătură cu ascensiunea islamofobiei în societatea britanică. Potrivit unui sondaj prezentat în februarie de asociaţia Hope Not Hate, mai mult de o treime dintre britanici consideră islamul drept ''o ameninţare'' pentru modul lor de viaţă.

AGERPRES

×