x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două persoane rănite în urma unor avalanşe produse în staţiuni de schi din Austria şi Elveţia

Două persoane rănite în urma unor avalanşe produse în staţiuni de schi din Austria şi Elveţia

26 Dec 2019   •   17:20
Două persoane rănite în urma unor avalanşe produse în staţiuni de schi din Austria şi Elveţia

Cel puţin două persoane au fost rănite şi operaţiuni de salvare de amploare au fost declanşate după ce trei avalanşe s-au produs joi în staţiunea de schi Ankogel din Austria şi una în staţiunea Andermatt din Elveţia, a anunţat poliţia, relatează Reuters şi dpa.

După ce o avalanşă de mari dimensiuni s-a produs pe o pârtie din staţiunea Andermatt, două persoane cu răni minore au fost scoase din zăpadă şi transportate la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei elveţiene.

Martori au relatat că mai multe persoane au fost îngropate sub zăpadă şi o amplă operaţiune de căutare şi salvare a fost declanşată la faţa locului, a precizat el.

În Austria, trei avalanşe s-au produs în staţiunea Ankogel, în provincia Carintia, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei austriece.

Una a avut loc în afara pârtiei de schi securizate şi a îngropat două persoane care au reuşit să iasă din zăpadă.

Peste 60 de salvatori, elicoptere şi câini se află în căutarea persoanelor care ar putea fi îngropate sub zăpadă în urma unei avalanşe de mari dimensiuni produse direct pe pârtie. Deocamdată, nu sunt informaţii privind eventuale victime.

AGERPRES

×