x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI AVERTIZEAZĂ: Atac cibernetic DEVASTATOR cu un malware care suprascrie datele de pe hard disk-urile calculatoarelor!

FBI AVERTIZEAZĂ: Atac cibernetic DEVASTATOR cu un malware care suprascrie datele de pe hard disk-urile calculatoarelor!

02 Dec 2014   •   08:10
FBI AVERTIZEAZĂ: Atac cibernetic DEVASTATOR cu un malware care suprascrie datele de pe hard disk-urile calculatoarelor!

Biroul Federal de Investigaţii a avertizat companiile americane că hackerii au folosit un software rău intenţionat pentru a lansa atacuri distructive în Statele Unite, în urma unui atac cibernetic devastator săptămâna trecută asupra Sony Pictures Entertainment. Acest avertisment confidenţial 'Flash', de cinci pagini şi emis luni seară, oferă anumite detalii tehnice despre software-ul rău intenţionat folosit în atac, deşi nu numeşte victima.
  
FBI-ul emite uneori avertismente 'Flash' pentru a oferi companiilor detalii despre ameninţările cibernetice emergente şi a le ajuta să se apere împotriva noilor tipuri de atacuri. El nu numeşte victimele acestor atacuri în aceste rapoarte, scrie Reuters, citată de Agerpres.
  
Raportul afirmă că programul de tip malware suprascrie datele de pe hard disk-urile calculatoarelor putând să le facă inoperabile şi să închidă reţelele.
  
Este extrem de dificil şi costisitor, dacă nu imposibil, să se recupereze hard disk-urile atacate cu malware, potrivit raportului, care a fost distribuit profesioniştilor din domeniul securităţii din companiile americane.

×
Subiecte în articol: fbi avertisment hackeri malware