x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi trăieşte şi dă cu tifla NATO

Gaddafi trăieşte şi dă cu tifla NATO

12 Mai 2011   •   16:38
Gaddafi trăieşte şi dă cu tifla NATO
Sursa foto: /Reuters

165076-gaddafi-traieste.jpgLiderul libian a apărut în public pentru prima oară după bombardamentul NATO din 30 aprilie, în care au murit fiul său cel mai mic şi trei nepoţi. După 12 zile de incertitudine, alimentată de tăcerea lui Gaddafi, acesta a apărut într-o transmisiune în direct al televiziunii de stat libiene, în cadrul căreia a discutat cu câţiva oficiali ai regimului de la Tripoli.

 

Gaddafi, îmbrăcat în haine de culoare închisă, s-a întâlnit şi cu câţiva lideri tribali care şi-au exprimat susţinerea faţă de dictatorul libian, unul dintre aceştia transmiţându-i un mesaj elocvent: “Vei fi învingător. Vom fi cu tine până la capăt!”

 

Pe de altă parte, televiziunea de stat a anunţat că în ultimele bombardamente asupra capitalei Tripoli, cele mai puternice de la începutul conflictului, a fost avariată şi ambasada Coreei de Nord. Episodul aminteşte de alte două momente jenante marca NATO, petrecute în timpul războiului din fosta Iugoslavie. În 1999, o bombă a lovit în plin ambasada Chinei la Belgrad, iar o alta a ajuns “din greşeală” în apropiere de Sofia, la câteva sute de kilometri distanţă...

×
Subiecte în articol: muammar gaddafi bombardamente