x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton consideră stranie redeschiderea investigaţiei privind e-mailul privat chiar în pragul alegerilor

Hillary Clinton consideră stranie redeschiderea investigaţiei privind e-mailul privat chiar în pragul alegerilor

30 Oct 2016   •   09:45
Hillary Clinton consideră stranie redeschiderea investigaţiei privind e-mailul privat chiar în pragul alegerilor

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a calificat sâmbătă decizia FBI-ului de a redeschide cazul adresei private de e-mail, pe care ea a folosit-o pe vremea când conducea Departamentul de Stat, drept un fapt 'fără precedent' şi 'profund îngrijorător' în contextul în care această decizie survine în pragul alegerilor prezidenţiale, transmite AFP.

'Este straniu că aşa ceva se publică, cu atât de puţine informaţii, chiar înaintea unor alegeri', a afirmat Hillary la o reuniune în Florida, făcând referire la scrisoarea pe care directorul FBI, James Comey, a adresat-o Congresului şi în care acesta menţionează că au fost găsite noi e-mailuri care justifică redeschiderea dosarului închis de către Departamentul Justiţiei în luna iulie.

'De fapt, nu este doar straniu, ci şi fără precedent şi profund îngrijorător, întrucât alegătorii merită să vadă faptele în ansamblu. Prin urmare, i-am cerut directorului Comey să explice imediat totul, să pună totul pe masă', a adăugat candidata democraţilor la preşedinţie.

În timpul investigaţiei anterioare, Hillary Clinton a motivat folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicaţiile oficiale, în locul celei de pe serverul securizat al instituţiei, prin faptul că aşa este mai practic şi mai simplu. Ea a mai susţinut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat şi că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.

Însă directorul FBI consideră că ea a dat dovadă de neglijenţă şi susţine că noile e-mailuri care vor fi analizate ar putea fi pertinente pentru continuarea investigaţiei.

Sursa: AGERPRES

×