x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii!

UPDATE Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii!

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   11:51
UPDATE Charles al III-lea a fost încoronat Rege al Marii Britanii!
Sursa foto: Hepta

Charles al III-lea a fost încoronat la Westminster Abbey din Londra, în cadrul unui ceremonial ale cărui origini au o vechime de peste 1.000 de ani. Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea poate fi considerată cel mai fastuos eveniment ce poate fi văzut într-o generație pe întreg mapamondul.

Zi istorică la Londra, unde astăzi a avut loc ceremonia oficială de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi a reginei consoarte Camilla, prima ceremonie de acest fel din ultimii 70 de ani. La eveniment au participat aproximativ 100 de şefi de stat.

Charles i-a succedat mamei sale, regina Elisabeta a II-a, când aceasta a murit în septembrie anul trecut şi, la 74 de ani, a devenit cel mai în vârstă monarh britanic căruia i s-a pus pe cap coroana Sfântului Edward, veche de 360 de ani, în timp ce s-a aşezat pe un tron din secolul al XIV-lea, la Westminster Abbey din Londra.

Cea de-a doua soţie a sa, Camilla, în vârstă de 75 de ani, a fost încoronată regină, în timpul ceremoniei de două ore care, deşi înrădăcinată în istorie, a încercat să prezinte o monarhie orientată spre viitor.

Încoronarea a avut loc la Abaţia Westminster, unde Charles a depus jurământul, a primit ungerea cu ulei sfânt şi atributele regale: mantia, globul, sceptrul şi coroana regală Sfântul Edward. Momentul încoronării a fost marcat prin salve de tun.

Evenimentul istoric s-a bucurat de măsuri speciale: 11.500 de polițiști patrulează pe străzile Londrei pentru a asigura securitatea, iar 7.000 de membri ai armatei britanice sunt implicați în diverse etape ale evenimentului. Peste 4.000 dintre aceștia din urmă, inclusiv orchestrele militare, vor lua parte la procesiunea desfășurată pe traseul Westminster Abbey - Palatul Buckingham, în grădinile căruia Charles și Camilla vor primi salutul regal.

Charles al III-lea a fost încoronat Rege

UPDATE

Salutul de la balcon

Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au salutat mulţimea, de la balconul Palatului Buckingham, în faţa căruia s-au adunat sâmbătă zeci de mii de oameni.

UPDATE

Regele se îndreaptă spre Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea a părăsit Catedrala Westminster din Londra, după încheierea ceremoniei de încoronare, şi se îndreaptă, în procesiune, spre Palatul Buckingham, informează BBC News.

Clopotele Catedralei anglicane Westminster au răsunat în momentul ieşirii regelui Charles. Noul suveran britanic va saluta Legiunea Regală britanică în faţa Parlamentului, în cursul procesiunii spre Palatul Buckingham. Aproape 4.000 de membri ai forţelor regale britanice participă în marş la procesiunea finală, escortând trăsura în care se află regele Charles şi regina Camilla.

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster. După ungerea cu un mir special, Charles a fost îmbrăcat într-o haină aurie (numită Supertunică) şi aşezat pe Scaunul de Încoronare. A fost momentul central al ceremoniei de învestitură, plin de simbolism. Arhiepiscopul de Canterbury i-a prezentat însemnele puterii, inclusiv Sceptrul Suveranului, iar prinţul William a adus un veşmânt special utilizat pentru încoronare.

După punerea formală a coroanei regale, a urmat Înscăunarea regelui Charles, iar William, prinţ de Wales, succesor la tronul Marii Britanii, i-a promis tatălui său loialitate. Ulterior, soţia regelui Charles, Camilla, regină consoartă, a fost unsă şi încoronată, printr-o ceremonie mai scurtă. A urmat ceremonia prin care membri ai familiei regale şi lorzi l-au felicitat formal pe noul rege. Ulterior, regele Charles şi soţia sa, Camilla, au primit Sfânta Împărtăşanie, iar Arhiepiscopul de Canterbury a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lor. Ceremonia de la Westminster s-a încheiat după ce regele Charles şi soţia sa au mers la Capela St. Edward şi după intonarea imnului britanic.

UPDATE

Trăiască Regele! 

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster din Londra, informează BBC News. După ungerea cu un mir special, Charles a fost îmbrăcat într-o haină aurie (numită Supertunică) şi aşezat pe Scaunul de Încoronare. Este vorba de momentul central al ceremoniei de învestitură, plin de simbolism.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a prezentat însemnele puterii, inclusiv Sceptrul Suveranului, iar prinţul William a adus un veşmânt special utilizat pentru încoronare. După punerea formală a coroanei regale, a urmat Înscăunarea regelui Charles, iar William, prinţ de Wales, succesor la tronul Marii Britanii, i-a promis tatălui său loialitate.

Ulterior, soţia regelui Charles, Camilla, regină consoartă, a fost unsă şi încoronată, printr-o ceremonie mai scurtă. A urmat ceremonia prin care membri ai familiei regale şi lorzi îl felicită formal pe noul rege.

UPDATE

Charles a depus jurământul 

Charles al III-lea a depus jurământul în cadrul ceremoniei de încoronare ca rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează BBC News.

După momentul formal al Recunoaşterii, a urmat Depunerea Jurământului în faţa Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, şi a unui sobor de înalţi ierarhi, în zona centrală a Catedralei anglicane Westminster.

Charles s-a angajat să promoveze un mediu în care oamenii de toate credinţele din regat pot trăi liber. În plus, a promis să respecte legile şi Biserica Angliei.

Ceremonia de la Westminster va continua cu Ungerea şi Încoronarea regelui Charles al III-lea.

UPDATE

Cortegiul regal a ajuns la Catedrala Westminster

Charles a ajuns la Catedrala anglicană Westminster, în centrul Londrei, pentru ceremonia propriu-zisă de încoronare ca rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează BBC News.

A intrat în Catedrală pe Uşa Mare din Vest şi se deplasează spre zona centrală a lăcaşului de cult. Imediat după Charles, a intrat în Catedrală soţia acestuia, Camilla.

Ceremonia este oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, şi include Recunoaşterea, Depunerea Jurământului, Ungerea şi Încoronarea.

UPDATE 

Klaus și Carmen Iohannis, poză solitară înaintea de încoronarea lui Charles

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, au pozat înainte de punerea în mișcare a Procesiunii de Încoronare spre Westminster Abbey.

Fotografia, postată pe pagina de Facebook a lui Iohannis, arată cuplul prezidențial în apropierea unui imobil indistinct, cu o jardinieră, un copac înflorit și o mașină neagră în spate.

„În această dimineaţă, înainte de Ceremonia încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea”, scrie Klaus Iohannis, sâmbătă pe Facebook.

UPDATE

Mai multe persoane, arestate la Londra

Graham Smith, liderul unei formațiuni anti-monarhie, a fost arestat la evenimentul de la Londra, relatează Antena 3 CNN. Anterior, Antena 3 CNN a menționat că alte șase persoane au fost reținute de autorități în capitala Marii Britanii.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Cele șase momente ale Încoronării: Încoronarea are șase momente de bază: Recunoașterea, Jurământul, Ungerea, Învestitura, Întronarea și Omagiul

 

×