x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-un își arată public fiica, Kim Chu-ae

Liderul nord-coreean Kim Jong-un își arată public fiica, Kim Chu-ae

20 Noi 2022   •   07:25
Liderul nord-coreean Kim Jong-un își arată public fiica, Kim Chu-ae
Sursa foto: Hepta

Zvonurile referitoare la o presupusă fiică a liderului nord-coreean circulă din 2013, dar abia acum, în 2022, Kim Jong-un a confirmat existența ei apărând împreună la lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

Potrivit BBC, fata, despre care se crede că se numește Kim Chu-ae, a fost ținută de mână de liderul nord-coreean în timpul testului controversat, care a stârnit valuri de reacții negative din partea Statelor Unite.

Kim Jong-un, în vârstă de 38 de ani, conduce unul dintre cele mai secrete state din lume și se cunosc foarte puține lucruri despre viața sa personală.

Dezvăluirea fiicei lui Kim Jong-un i-a interesat pe analiștii din Coreea de Nord mult mai mult decât știrile referitoare la lansarea cu succes a celei mai puternice rachete balistice intercontinentale, despre care se crede că este capabilă să lovească Statele Unite.

Potrivit jurnaliștilor BBC, apariția liderului alături de fiica sa poate însemna că a fost aleasă ca succesoare a lui Kim Jong-un și că într-o zi va conduce Coreea de Nord. Aceasta este o dinastie de familie, ceea ce înseamnă că actualul lider va dori ca unul dintre copiii săi să preia frâiele țării la un moment dat.

Michael Madden, un expert în Coreea de Nord de la Centrul Stimson din Washington, crede că Chu-ae are vârsta cuprinsă între 12 și 13 ani.

În septembrie, mai mulți experți din Coreea de Nord au raportat că Chu-ae a fost prezentă într-un videoclip la sărbătorile Zilei Naționale.

Dar acestea au fost speculații, iar conducerea nord-coreeană nu a confirmat că ar fi vorba, într-adevăr, de fiica liderului.

Prima dată când a fost menționată existența lui Chu-ae a fost în 2013, după ce starul american de baschet Dennis Rodman a făcut o călătorie controversată în Coreea de Nord.

Domnul Rodman a declarant atunci că a petrecut timp cu familia lui Kim, relaxându-se lângă mare și că acesta „și-a ținut în brațe copilul, Chu-ae”.

Experții cred că liderul nord-coreean ar putea avea până la trei copii - două fete și un băiat, Chu-ae fiind cea mai mare.

Secretomania din jurul lui Kim Jong-un a făcut ca toate informațiile referitoare la familia sa să fie foarte puține, chiar și soția sa, Ri Sol-ju, a fost ținută ascunsă până la mai mult timp după ce perechea s-a căsătorit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×