x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-un, vizită oficială în Vietnam

Kim Jong-un, vizită oficială în Vietnam

23 Feb 2019   •   12:30
Kim Jong-un, vizită oficială în Vietnam

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va efectua o vizită oficială în Vietnam "în zilele următoare", a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Hanoi, care se pregăteşte pentru summitul pe care liderul de la Phenian îl va avea cu preşedintele american Donald Trump săptămâna viitoare, informează Reuters. 

Vizita are loc la invitaţia secretarului general al Partidului Comunist aflat la guvernare, Nguyen Phu Trong, se arată în comunicatul oficial, care nu oferă detalii suplimentare. 

Summitul de la Hanoi (27 - 28 februarie) este al doilea după întâlnirea istorică a celor doi lideri din 12 iunie 2018, în Singapore. 

Mass-media de stat din RPD Coreeană nu a confirmat încă nici deplasarea în Vietnam a liderului suprem al ţării şi nici întâlnirea la nivel înalt cu preşedintele SUA. 

Pe 26 februarie, autorităţile vor interzice circulaţia pe şoseaua pe care Kim Jon Un este aşteptat să intre în Hanoi, preluat de o maşină de la o staţie de tren aflată la frontiera Vietnamului cu China, conform informaţiilor apărute în mass-media de stat vietnameze. 

În acelaşi timp însă, se fac pregătiri pentru primirea liderului nord-coreean pe calea aerului, conform unei surse la curent cu detaliile organizării vizitei, citată de Reuters. 

A fost preferat, ca locul al desfăşurării summitului, Casa de Oaspeţi a Guvernului, o clădire din epoca colonială situată în centrul capitalei, conform informaţiilor obţinute miercuri de Reuters din trei surse. Potrivit acestora, hotelul Metropole va fi locul de rezervă avut în vedere de organizatori pentru desfăşurarea summitului, iar Kim Jong Un ar putea fi găzduit, pe perioada şederii în Hanoi, de hotelul Melia. Mai mulţi muncitori au fost văzuţi în seara zilei de vineri întinzând cabluri de comunicare pe străzile din spatele hotelului Metropole. 

Totodată, unele organizaţii mass-media străine au primit o notă din partea Ministerului de Externe, prin care se interzic transmisiunile live în jurul hotelului Melia şi a lacului Hoan Kiem din centrul capitalei. Transmisiune live vor fi de asemenea interzise şi în preajma hotelului JW Marriott, unde este aproape sigur că preşedintele Trump va urma să locuiască. 

Câteva hoteluri din jurul lacului Hoan Kiem, un loc turistic popular al capitalei vietnameze, vizitate sâmbătă de Reuters, au confirmat că le-a fost solicitat de către autorităţi să restricţioneze accesul pe acoperiş.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un Vietnam