x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova: Scutul de la Deveselu, o ameninţare pentru securitatea Rusiei

Moscova: Scutul de la Deveselu, o ameninţare pentru securitatea Rusiei

05 Mai 2011   •   12:23
Moscova: Scutul de la Deveselu, o ameninţare pentru securitatea Rusiei
Sursa foto: Karina Knapek /Jurnalul National
163926-.jpgRusia este dispusă să discute toate propunerile privind scutul antirachetă din Europa, a declarat şeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, după reuniunea consiliului NATO-Rusia.

"Suntem dispuşi să primim şi să discutăm orice propuneri posibile, care iau în considerare îngrijorările Rusiei privind schimbarea echilibrului strategic", a declarat Makarov.

Rusia şi NATO au convenit să coopereze în aşa-numitul scut european antiranchetă, în cadrul summitului NATO-Rusia de la Lisabona, din noiembrie 2010. Alianţa Nord-Atlantică insistă că ar trebui să existe două sisteme independente care să facă schimb de informaţii, în timp ce Rusia vrea un sistem comun cu o interoperabilitate integrală.

Makarov a declarat că a reiterat propunerea Rusiei de a furniza un "scut antirachetă" pentru Europa de Est, Mările Neagră, Barents şi Baltică, relatează RIA Novosti, citată de realitatea.net.

Moscova consideră amplasarea elementelor scutului antirachetă în apropierea frontierelor ruse ca o ameninţare pentru securitatea sa naţională.

×
Subiecte în articol: externe Rusia europa antirachetă scut