x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova va construi un pod care va lega Rusia de Crimeea

Moscova va construi un pod care va lega Rusia de Crimeea

04 Mar 2014   •   13:22
Moscova va construi un pod care va lega Rusia de Crimeea

Moscova a lansat proiectul care vizează construirea unui pod ce leagă Rusia de Crimeea, în contextul tensiunilor din peninsula ucraineană majoritar rusofonă, aflată în acest moment sub controlul soldaţilor ruşi, informează AFP.

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care încredinţează companiei publice Rossavtotor realizarea proiectului.

"Urmărim cu atenţie evoluţia situaţiei din Ucraina, dar sunt decizii obligatorii", a declarat Medvedev.

Sâmbătă, Vladimir Putin a obținut aprobarea Parlamentului pentru o intervenţie militară în Ucraina, motivată oficial prin necesitatea de a proteja populaţia rusofonă, care ar fi ameninţată de noile autorităţi prooccidentale de la Kiev, după demiterea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

După schimbarea puterii de la Kiev, forţe proruse au preluat controlul în Crimeea, unde Moscova doreşte să-şi consolideze influenţa în vederea menţinerii accesului la Marea Neagră şi Mediterana, în condiţiile în care Flota rusă se află la Sevastopol.

Viitorul pod, cu lungimea de 4,2 kilometri şi lăţimea de 22 de metri, va include trotuare, o autostradă, una sau două căi ferate şi va putea fi tranzitat anual de aproximativ 20 de milioane de persoane.

Costul proiectului este evaluat la 24 de miliarde de ruble (480 de milioane de euro).

×
Subiecte în articol: pod crimeea Rusia