x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nord-estul Statelor Unite blocat de o furtună de zăpadă, 2.600 de zboruri anulate

Nord-estul Statelor Unite blocat de o furtună de zăpadă, 2.600 de zboruri anulate

06 Mar 2013   •   09:30
Nord-estul Statelor Unite blocat de o furtună de zăpadă, 2.600 de zboruri anulate
O furtună de zăpadă care a lovit mai multe state din nordul SUA şi care se îndrepta spre capitala Washington a dus marţi la anularea a circa 2.600 de zboruri şi închiderea a sute de şcoli, făcând impracticabile drumurile din mai multe regiuni, relatează AFP.
 
Mai multe state, de la Minnesota (nord) la Virginia (est), se aflau în calea acestei furtuni, în urma căreia stratul de zăpadă a atins 60 cm în Montana, în nord-vestul ţării.

Cel puţin patru persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei, potrivit media locale.

'Sunt prevăzute cantităţi importante de zăpadă, care fac deplasările periculoase', au prevenit serviciile americane de meteorologie, care au sfătuit populaţia să facă deplasări doar în cazuri urgente.

Peste 900 de zboruri au fost anulate pe aeroportul O'Hare din Chicago (Illinois, nord), una din cele mai importante platforme aeroportuare americane, unde era aşteptat un strat de zăpadă de până la 30 cm, şi alte 260 de zboruri la un alt aeroport din acelaşi oraş.

Peste 100 de zboruri au fost anulate la Minneapolis, în Minnesota (nord), potrivit site-ului FlightAware.

De asemenea, au fost anulate 1.162 de zboruri prevăzute pentru miercuri, în aşteptarea furtunii, majoritatea în regiunea capitalei federale Washington.

Reuniuni care urmau să aibă loc, miercuri, în Congresul american au fost anulate marţi seara, iar mai multe voturi importante, legate de bugetul Statelor Unite, au fost amânate.

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada sua zboruri anulate