x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O alunecare de teren din Kârgâzstan a curmat viețile a 24 de persoane

O alunecare de teren din Kârgâzstan a curmat viețile a 24 de persoane

29 Apr 2017   •   13:50
O alunecare de teren din Kârgâzstan a curmat viețile a 24 de persoane
Sursa foto: Ryskeldi Satke

O alunecare de teren a provocat sâmbătă dimineaţa moartea a 24 de persoane, printre care nouă copii, într-un sat din Kârgâzstan, a anunţat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă din acest stat, relatează AFP. 

"24 de cetăţeni din Kârgâzstan în total, printre care nouă copii, au murit în alunecarea de teren din sudul ţării", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Şeripova, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, un efectiv de 266 de salvatori, printre care medici şi militari, se află la faţa locului. Alunecarea de teren a lovit satul Ayu, din regiunea Oş (sud), în jurul orei locale 06.40 (00.40 GMT), acoperind şase case cu locatarii în interior, a precizat ministerul într-un comunicat. 

Ministrul situaţiilor de urgenţă Kubatbek Boronov s-a deplasat la faţa locului din ordinul preşedintelui Almazbek Atambaev, potrivit unui comunicat postat pe site-ul de internet al preşedinţiei. 

Ministrul Boronov va organiza evacuarea celor 40 de familii care trăiesc în zona afectată de catastrofă şi le va instala în corturi, din cauza riscurilor unor noi alunecări de teren. 

Un responsabil din district, Alişer Bakişev, a declarat pentru media locale că locuitorii satului au primit în luna martie un ordin de evacuare din partea Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din cauza riscurilor de alunecări de teren şi că 34 de familii şi-au părăsit în total casele, dar unele dintre ele au revenit între timp. 

Avalanşele şi alunecările de teren sunt frecvente în Kârgâstan, al cărui teritoriu este în proporţie de 95% muntos. În aprilie 2004, o alunecare de teren a provocat moartea a 33 de persoane în regiunea Oş, după ce o altă alunecare în toamna anului precedent s-a soldat cu moartea a circa 40 de persoane, tot în sudul ţării.

Sursă foto: Ryskeldi Satke - Twitter

 

 

 

×
Subiecte în articol: alunecare de teren kargazstan deces