x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O centrală nucleară din Germania va fi închisă temporar din cauza căldurii

O centrală nucleară din Germania va fi închisă temporar din cauza căldurii

25 Iul 2019   •   17:53
O centrală nucleară din Germania va fi închisă temporar din cauza căldurii

 O centrală nucleară din oraşul Grohnde va fi închisă vineri după-amiază din cauza faptului că apa râului Weser din apropiere este prea caldă, informează dpa. 

Temperatura apei râului ar urma să depăşească 26 de grade Celsius vineri după-amiază, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Mediului din landul Saxonia Inferioară. 

Pentru a proteja ecosistemul râului, centrala nu mai trebuie să evacueze apă caldă în Weser odată ce această temperatură a fost atinsă, a adăugat ea. 

Imediat ce apa râului Weser se va mai răci, centrala nucleară îşi va relua operaţiunile ca de obicei, a anunţat operatorul Preussen Elektra. Se anticipează că acest lucru se va petrece duminică. 

Apa din râu este folosită la Grohnde pentru a răci reactorul nuclear, după care este evacuată din nou în râu. Din cauza nivelului scăzut al apei din prezent, aceasta se încălzeşte mai repede decât de obicei. 

Centrala nucleară din Lingen din apropiere, aflată tot în Saxonia inferioară, nu va trebui să fie închisă, a spus purtătoarea de cuvânt. 

Apa din râul Ems, care răceşte reactorul din Lingen, este evacuată într-un tanc separat pentru a se răci mai întâi, înainte de a fi pompată înapoi în râu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: centrala nucleara germania căldură