x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pact SECRET intre Moscova si Tiraspol

Pact SECRET intre Moscova si Tiraspol

de IncomeMagazine    |    24 Oct 2012   •   10:39
Pact SECRET intre Moscova si Tiraspol
Sursa foto: EPA
La Tiraspol a inceput ieri evacuarea armamentului din dotarea fortelor de mentinere a pacii, anunta cotidianul Nezavisimaia gazeta. La Chisinau, operatiunea a fost interpretata ca debutul demilitarizarii Tansnistriei.

Citand surse proprii din interiorul Grupului operativ de trupe rusesti stationate pe teritoriul nerecunoscutei republici, NG precizeaza ca vor fi deportate elicopterele care au depasit limita admisa de exploatare, precum si diferite tipuri de arme de foc, aruncatoare de grenade si munitii, intrate in dotarea militarilor fara aprobarea Chisinaului.

Regimul de la Tiraspol nu se opune procesului de evacuare, pentru ca au pus o conditie: la un elicopter evacuat vor fi aduse alte doua. Potrivit surselor citate de Nezavisimaia gazeta, aceasta intelegere face parte din acordul secret dintre Tiraspol si Moscova. Iar transnistrenii au primit asigurari ca acest punct va fi indeplinit. Publicatia sustine ca existenta acestui pact este cunoscuta de un cerc foarte restrans de persoane, ceea ce trezeste o oarecare neliniste la Tiraspol.

Citeste mai multe despre acest pact secret


Citeste si
Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"
Vom asista la un nou razboi dintre China si India?
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
TOP 10 oraşe cu cea mai rapida creştere din lume

×
Subiecte în articol: pact secret Tiraspol Moscova