x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Filipinelor ordonă poliției să ucidă „idioții” care se opun cu violență arestării

Președintele Filipinelor ordonă poliției să ucidă „idioții” care se opun cu violență arestării

28 Aug 2017   •   13:17
Președintele Filipinelor ordonă poliției să ucidă „idioții” care se opun cu violență arestării

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a permis poliției naționale să omoare „idioții” care se opun cu violență arestării, la două zile după ce sute de persoane s-au întâlnit într-un protest împotriva războiului aprig al președintelui împotriva drogurilor, după moartea unui adolescent, scrie The Guardian.

Duterte a întrerupt, la jumătate, un discurs pregătit la Cimitirul Eroilor de la marginea orașului Manila și a adresat comentarii spontane lui Jovie Espenido, șeful poliției unui oraș din sud, unde primarul a fost ucis într-un raid antidrog. „Datoria ta îți cere să combați rezistența persoanei pe care o arestezi ... dacă opune rezistență și este o persoană violentă ... ești liber să omori idioții, acesta este ordinul meu.”, a spus Duterte ofițerului poliției.

Duterte a adăugat că „uciderea, omuciderea și uciderile ilegale”  nu sunt permise și că poliția trebuie să urmeze legea când își îndeplinește datoriile.

Duterte a început războiul antidroguri după ce a ajuns la conducere anul trecut, în iunie, în urma unei campanii electorale în care a afirmat că va folosi forțe mortale pentru a îndepărta crimele și drogurile.

Mii de oameni au murit, iar violențele au fost criticate de comunitățile internaționale. Opoziția internă a fost în cea mai mare măsură silențioasă, dar uciderea școlarului Kian Loyd de către ofițerii antidrog, pe 16 august, a provocat o revoltă publică rară.

×