x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry a lansat o platformă dedicată militarilor cu probleme de sănătate mintală

Prinţul Harry a lansat o platformă dedicată militarilor cu probleme de sănătate mintală

28 Apr 2020   •   16:37
Prinţul Harry a lansat o platformă dedicată militarilor cu probleme de sănătate mintală

Prinţul Harry şi-a lansat primul proiect personal de când a renunţat la rolul de membru senior activ al familiei regale britanice. Este un proiect la care lucrează, de fapt, de trei ani, legat de o cauză pe care o promovează, sănătatea mintală a militarilor britanici.

Prinţul Harry a lansat HeadFIT, o platformă online care uşurează accesul militarilor britanici la îngrijire specializată privind probleme de sănătate mintală.

Prinţul a apărut într-o înregistrare video prin care şi-a anunţat şi explicat iniţiativa. El îi roagă pe militari să se gândească dacă au grijă de sănătatea mintală la fel de mult pe cât se preocupă de forma fizică.

"Astăzi, când vorbim despre fitness, nu ne referim doar la cât de rapid poţi alerga sau câtă greutate poţi căra. Este vorba de starea psihică, tăria şi rezistenţa, nu numai în perioada în care porţi uniforma, ci şi pentru restul vieţii tale", a spus prinţul, potrivit express.co.uk.

"Dacă vrei să fii cu adevărat în formă, puternic şi sănătos, trebuie să îţi antrenezi atât mintea, cât şi corpul. Unii oameni aleargă, alţii înoată, merg pe bicicletă, ridică greiutăţi pentru a fi într-o bună formă fizică. Dar vrei să ai o bună formă mintală? Gândeşte-te la ce poţi face pentru a-ţi descătuşa potenţialul şi a fi la cel mai înalt nivel".

În 2014, prinţul Harry a înfiinţat Invictus Games, o competiţie sportivă dedicată veteranilor de război răniţi şi cu handicap. Ediţia de anul acesta a competiţiei trebuia să aibă loc în luna mai, în Olanda, dar a fost anulată din cauza pandemiei.

Prinţul Harry a lucrat în armată timp de zece ani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: prinţul harry