x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste violente în fața Parlamentului georgian. Mii de oameni au petrecut noaptea în fața clădirii

Proteste violente în fața Parlamentului georgian. Mii de oameni au petrecut noaptea în fața clădirii

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   16:45
Proteste violente în fața Parlamentului georgian. Mii de oameni au petrecut noaptea în fața clădirii
Sursa foto: Hepta

Mii de oameni au petrecut noaptea de duminică spre luni în fața clădirii Parlamentului din Georgia. Ei protestează față de intenția parlamentarilor de a vota o lege care ar favoriza interesele Rusiei. Protestele au devenit violente atunci când polițiștii au încercat să-i disperseze pe protestatari.

Protestele din capitala Georgiei, Tbilisi, au continuat pe parcursul nopții. Zeci de mii de manifestanți au stat în fața clădirii Parlamentului din Tbilisi, deși a plouat. Dimineață, parlamentarii partidului de guvernământ au fost întâmpinați cu strigăte și scandări din partea mulțimii.

Polițiști cu scuturi și tunuri cu apă se află în jurul clădirii. Între aceștia și protestatari au izbucnit altercații violente și mai multe persoane, inclusiv cetățeni străini, au fost arestate.

Protestatarii se opun controversatului proiect de lege privind influența străină, descris de critici drept „legea Rusiei”, potrivit BBC.

Luni, parlamentarii georgieni vor analiza proiectul pentru a treia și ultima oară. Documentul vizează organizațiile societății civile și mass-media independente care primesc finanțare străină.

Protestatarii sunt îngrijorați că legea va fi folosită de guvern pentru a restrânge disidența ceea ce va afecta speranțele Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: georgia proteste