x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Una dintre celebrele rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la vânzare

Una dintre celebrele rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la vânzare

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   23:50
Una dintre celebrele rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la vânzare

O rochie din catifea, una dintre cele mai emblematice ale Prințesei Diana, purtată atât pentru un portret regal oficial, în 1991, cât și pentru un reportaj intim în Vanity Fair, în 1997, chiar înainte de moartea sa, va fi scoasă la licitație, anunță CNN.

Rochia va fi scoasă la licitație și ar putea ajunge la 120.000 de dolari la o vânzare Sotheby's din New York, la sfârșitul acestei luni.

Concepută de creatorul de modă Victor Edelstein, rochia fără bretele are un decolteu în formă de inimă și o fustă în formă de lalea. Ultima oară a fost vândut pentru 24.150 de dolari în 1997, în timpul unei licitații caritabile a casei Christie's, la care au fost prezentate 79 de rochii donate de Diana. Vânzările au atins în total 3,25 milioane de dolari, în beneficiul organizațiilor de luptă împotriva SIDA și a cancerului/

Rochia de culoare violet intens a făcut parte din colecția de toamnă 1989 a lui Edelstein, care a creat haine personalizate pentru prințesă timp de peste un deceniu, potrivit Sotheby's. Rochia a fost prezentată într-o pictură de Douglas Hardinge Anderson în 1991, precum și într-o păpușă Franklin Mint în 1998.

Edelstein a fost, de asemenea, creatorul "rochiei Travolta" albastru miezul nopții a Dianei - rochia lungă de catifea în care a dansat cu actorul în timp ce se afla la Casa Albă - care a fost vândută pentru 264.000 de lire sterline (347.000 de dolari) în 2019 unei organizații de caritate, după ce nu a reușit să se vândă la licitație.

Licitația "The One" organizată de Sotheby's pe 27 ianuarie, va cuprinde și alte obiecte notabile din lumea modei și a divertismentului, inclusiv un bilet la ziua de naștere a fostului președinte John F. Kennedy din 1962 - unde Marilyn Monroe i-a cântat - și tricoul lui LeBron James de la Miami Heat din finala NBA din 2013.

 

 

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: printesa diana rochie